elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat assumirà el 50% del cost del desmuntatge i trasllat de les Falles

La Generalitat assumirà el 50% del cost del desmuntatge i trasllat de les Falles
  • Puig es reuneix amb els artistes fallers de València, Burriana i Alacant per acordar les mesures després de la històrica suspensió temporal de les festes

Galeria de fotos
València, "de dol" després de l'ajornament de les falles
València, "de dol" després de l'ajornament de les falles
MÉS FOTOS
La Generalitat assumirà el 50% del cost del desmuntatge i trasllat de les Falles - (foto 2)
La Generalitat assumirà el 50% del cost del desmuntatge i trasllat de les Falles - (foto 3)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat als representants dels gremis d'artistes fallers que la Generalitat assumirà, com a mínim, el 50% del cost del desmuntatge i trasllat dels monuments que s'havien començat a plantar en els municipis que celebren aquestes festes i proposarà als ajuntaments que sufraguen la resta.

Puig ha mantingut una reunió en el Palau de la Generalitat amb els mestres majors dels gremis d'artistes de Burriana, València i Alacant i amb els vicepresidents de la Interagrupació de Falles de València, en la qual s'ha analitzat la situació creada per l'ajornament de les Falles 2020 per a fer front a l'emergència sanitària ocasionada pel coronavirus.

El responsable de la Generalitat ha mostrat als representants del món faller la voluntat de la Generalitat de contribuir a minimitzar els efectes econòmics que tindrà sobre aquest sector la decisió d'ajornar les festes fins que puguen celebrar-se sense risc per a la salut pública.

Per a això, la Generalitat es compromet a costejar, almenys, el 50 per cent d'aquestes despeses de desmuntatge i trasllat, de manera que les corporacions locals podrien sufragar la resta, una proposta que ha sigut ben acollida pels participants en la reunió.

Queden, encara, moltes incògnites per resoldre després d'aquesta decisió històrica que fallers i festers encara estan assimilant. La forma de procedir i el què està permès i què no, està provocant que les decisions es vagen prenent pas a pas sense un objectiu clar. Pèrdues econòmiques, monuments a mig plantar, mascletà suspesa, el futur dels ninots i la nova data, són només algunes de les qüestions que es plantegen.

Pujar