27 de setembre de 2020 27/9/20

Gandia incorpora una nova unitat forense als seus Jutjats de Violència de Gènere

La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, al costat de l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant
La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, al costat de l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant
  • Les víctimes comptaran amb la valoració completa d'un equip ampliat de forenses, psicòlegs i personal de l'àmbit social

Els Jutjats de Violència de Gènere de Gandia han incorporat des d'aquesta mateixa setmana una nova unitat forense multidisciplinari. Mitjançant aquesta iniciativa, s'amplia el nombre de mèdics forenses en el Jutjat i compten des de ja amb més personal de l'àmbit social i psicològic.

La posada en marxa d'aquest projecte tracta de dotar al Jutjat de Violència de Gènere d'un equip complet i multidisciplinari de professionals que duguen a terme tot el relacionat amb els successos de la violència de gènere. Més enllà de la valoració física per part dels forenses i altres metges, les víctimes comptaran en aquest espai amb diferents professionals dotats per a tractar a les persones que el requerisquen tant psicològica com socialment.

L'objectiu i el que ja s'ha posat en funcionament és aconseguir que totes les víctimes disposen d'un exhaustiu reconeixement per part del personal d'aquesta institució i compten amb la confiança d'un lloc en el qual s'ajuda a les víctimes.

Traspassant la barrera del merament protocol·lari del procés judicial que es duu a terme en aquests Jutjats de Violència de Gènere de Gandia, fa un pas més i incorpora aquesta nova unitat per a completar del tot l'atenció a les víctimes d'aquesta xacra social.

La Justícia en la capital de la Safor va fent passos cap avant amb iniciatives com aquesta, que es veuran unificades al costat dels altres cinc jutjats de la ciutat en una seu única com serà el futur Palacio de Justícia que s'iniciarà a la fi d'aquest mateix any i serà una realitat abans que acabe la legislatura actual, tal com va afirmar la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en la seua visita a la localitat.

Pujar