elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

David Torres es suma a la protesta dels guàrdies de seguretat de l'Hospital Sant Francesc de Borja

David Torres es suma a la protesta dels guàrdies de seguretat de l'Hospital Sant Francesc de Borja
  MÉS FOTOS
  David Torres es suma a la protesta dels guàrdies de seguretat de l'Hospital Sant Francesc de Borja - (foto 2)
  David Torres es suma a la protesta dels guàrdies de seguretat de l'Hospital Sant Francesc de Borja - (foto 3)

  David Torres, diputat en Les Corts Valencianes de Podemos-Podem, s'ha volgut sumar a la protesta que han dut a terme els treballadors i treballadores del servei de vigilància de l'Hospital Sant Francesc de Borja de Gandia enfront de la Conselleria de Sanitat. Els treballadors protesten perquè la conselleria dirigida per la socialista Carmen Montón va aprovar la cessió del servei a l'empresa Mansegur, una de les primeres mesures de la qual va ser reduir-los un 40% el sou, uns 500 euros al mes.

  "De la mateixa manera que ha passat amb la seguretat dels aeroports, pel canvi de concessió d'una empresa a una altra els treballadors i treballadores estan patint retallades del seu sou de fins al 40%", ha explicat David Torres, "i no se'ls han respectat els drets que tenien adquirits amb l'anterior concessionària, com la quitança que els corresponia en produir-se la subrogació del servei."

  "Creiem que la conselleria hauria de donar una resposta immediata", ha continuat el diputat de Podemos-Podem, "perquè estem parlant de la seguretat tant dels usuaris com dels metges i professionals sanitaris de l'Hospital Sant Francesc de Borja."

  Els representants sindicals dels guàrdies han presentat un informe en la pròpia conselleria on detallen els inclumplimients tècnics produïts al seu judici durant el procés de subrogació del contracte de concessió. En ell denuncien diverses deficiències, com la falta de revisió del material necessari per a la prestació de servei i altres irregularitats, i sol·liciten la rescissió del contracte de concessió amb Marsegur.

  Els treballadors ja van convocar una vaga el juliol passat, i han denunciat que la conselleria va mobilitzar personal aliè a l'hospital per a "rebentar-la". Per açò han demanat la solidaritat dels companys i companyes del sector.

  Els treballadors han protestat amb xiulets i consignes mentre un d'ells es disfressava de pirata i amenaçava a un ninot que representava als propis guàrdies en actitud mendicant i amb un rètol que deia: "treball 162 hores al mes i et protegisc d'agressions i robatoris per menys de 800 euros".

  Pujar