1 d’octubre de 2020 1/10/20

El món faller de Burriana se sotmet al major test de seroprevalència després del brot de COVID19

El món faller de Burriana se sotmet al major test de seroprevalència després del brot de COVID19 - (foto 1)
  • Salut Pública llança un estudi en les falles de Burriana per a mesurar l'impacte del covid en esdeveniments massius

MÉS FOTOS
El món faller de Burriana se sotmet al major test de seroprevalència després del brot de COVID19 - (foto 2)
El món faller de Burriana se sotmet al major test de seroprevalència després del brot de COVID19 - (foto 3)
El món faller de Burriana se sotmet al major test de seroprevalència després del brot de COVID19 - (foto 4)
El món faller de Burriana se sotmet al major test de seroprevalència després del brot de COVID19 - (foto 5)

Salut Pública ha començat un estudi epidemiològic entre els fallers de Burriana per a mesurar l'impacte del coronavirus en esdeveniments massius. Segons ha pogut saber elperiodic.com, aquest estudi consisteix en una enquesta i un test serològic entre una mostra de població de 1.400 veïns fallers de la localitat. El projecte naix de la direcció territorial de salut de Castelló i s'ha triat a sector de la població donat el gran impacte que el covid-19 ha tingut entre la població fallera de la localitat.

L'enquesta ha sigut realitzada telefònicament aquestes últimes setmanes i aquest dimarts a la vesprada els voluntaris s'han sotmés a un Test de Seroprevalència per a saber si han passat el virus, si han generat anticossos o si estan passant ara mateix la malaltia: “El resultat del test serà comunicat individualment a cada persona”, relata Salvador Doménech, metge a l'Hospital de la Plana i president de la Federació de Falles de Burriana.

Les conclusions i resultats de l'estudi es podran conéixer en uns quinze dies encara que ja estan tenint resultats cridaners: “Hui ha eixit que la disfàgia i pèrdua de pes són símptomes associats al covid-19 i això l'estem veient nosaltres en aquesta enquesta. Hi ha coses molt curioses com la pèrdua de pes o d'olfacte”.

L'enquesta s'ha llançat entre 1.500 veïns i està tenint una participació d'un 82%: “En total unes 1.400 persones estan participant, a totes elles se'ls ha contactat aleatòriament a través del cens i se'ls ha preguntat telefònicament una sèrie d'ítems”, explica el Doctor Doménech.

Entre les qüestions plantejades, se'ls ha preguntat si han desenvolupat la malaltia, si han estat ingressats o en contacte amb persones malaltes, si s'han fet test privats, si han tingut tos, febre o diarrea, entre altres.

Precisament, i tal com els ha comptat elperiodic.com, aquest dimarts Sanitat ha actualitzat les xifres de la incidència del coronavirus a la ciutat de Burriana i s'han confirmat quatre positius en les últimes dues setmanes: “Tots els casos que estem detectant són casos asimptomàtics i pot ser que amb els tests que estem realitzant isquen més”, conclou Salvador Doménech en declaracions a aquest digital.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar