25 de juny de 2019 25/6/19

Elx envia les palmes blanques al Papa, als Reis i als presidents

Elx envia les palmes blanques al Papa, als Reis i als presidents - (foto 1)
  • També les rebran els bisbes d'Oriola-Alacant i de Menorca i l'alcalde de Jaca, ciutat germanada amb Elx

  • L’alcalde, Carlos González, destaca que “vam mostrar al món la capacitat dels artesans il·licitans d'elaborar autèntiques obres d'art”

MÉS FOTOS
Elx envia les palmes blanques al Papa, als Reis i als presidents - (foto 2)

L'Ajuntament il·licità envia aquest dimecres les seues tradicionals palmes blanques al Papa (un ram d'artesania i una palma llisa); al Rei (una palma llisa); a la Reina (un ram d'artesania); al president del Govern (un ram d'artesania); al bisbe d'Oriola-Alacant (un ram d'artesania i una palma llisa); al president de la Generalitat (una palma llisa); i a l'alcalde de Jaca, ciutat germanada amb Elx (una palma llisa). La del bisbe de Menorca ja es va enviar el passat dia 28 (un ram d'artesania i una palma llisa).

Les palmes han sigut elaborades en el taller de la família Serrano Valero, que va començar a preparar-les al gener i les va acabar la setmana passada. L'altura de les palmes és de tres metres i tenen adorns relacionats amb les tradicions il·licitanes i la iconografia religiosa. La del Papa porta una creu, la de la Reina una imatge antiga de la Verge de l'Asunción i la del president del governe adorns amb flors.

Aquest dimarts van ser presentades per l'alcalde d'Elx, Carlos González; el regidor de Festes, José Pérez; la regidora de Turisme, Mireia Mollà; i el mestre artesà Francisco Serrano, durant un acte que també ha comptat amb la presència de la regidora de Comunicació, Esther Díez. “Gràcies a la família Serrano pel gran treball que realitza i la bellesa de les palmes d'enguany. Una tradició il·licitana que té profundes arrels, que procedeix del segle XIV i és una manifestació de la nostra tradició, de la nostra cultura. Probablement en aquest moment Elx és una de les poques ciutats del món en les quals es treballa la palma blanca”, ha assenyalat l'alcalde. “

Amb aquestes palmes vam mostrar al món la capacitat que tenen els artesans d'Elx d'elaborar autèntiques obres d'art, de les quals ens sentim profundament orgullosos. L'altre dia parlava amb les artesanes de les palmes i els preguntava quantes jornades de treball portava elaborar-les i em comentaven que 15 dies de treball de dues persones. Això suposa excel·lència, tradició i esforç, qualitats amb les quals ens sentim profundament identificats els il·licitans i il·licitanes”, ha indicat Carlos González.