elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aena treballa en l'ampliació dels aeroports de Manises i L'Altet

Aena treballa en l'ampliació dels aeroports de Manises i L'Altet
  • Este anunci coincidix amb les peticions d'ampliació realitzades en diverses ocasions pel president Mazón

Durant la junta general d'accionistes d'Aena celebrada este matí a Madrid, el president de la companyia, Maurici Lucena, ha anunciat l'ampliació dels aeroports de Manises i L'Altet, encara que no ha donat més detalls, que es donaran a conéixer en els pròxims dies.

De fet, Aena ja treballa en estes ampliacions els detalls de les quals encara estan formalitzant-se.

Lucena ha assenyalat que totes dues ampliacions s'inclouen en el pla d'actuacions que la companyia preveu realitzar fins a 2026, que corresponen a un ampli paquet d'inversions previstes per al període 2027-2031.

Segons el president d'Aena, el Govern d'Espanya ja coneix esta decisió des de fa algunes setmanes, encara que “tindrem més detalls en les pròximes setmanes i mesos”.

Cal recordar que el ministre de Transports, Óscar Puente, va assenyalar el mes de març passat que l'aeroport d'Alacant no necessitava ampliació, malgrat les previsions d'augment de viatgers. Encara que deixava en mans d'Aena la decisió d'ampliar-ho, seguint criteris tècnics i sempre respectant el medi ambient.

Esta decisió d'Aena coincidix amb les demandes del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, que en diverses ocasions ha demanat l'ampliació de l'aeroport d'Alacant-Elx i de València.

CEV: "Totes dues ampliacions estan més que justificades per les xifres"

Per part seua, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), després de conéixer les declaracions del president d'Aena, han indicat que esperaran que en les pròximes setmanes es concrete en què consistixen les expansions anunciades per AENA en els aeroports de València i en el d'Alacant-Elx-Miguel Hernández.

"Totes dues ampliacions estan més que justificades per les xifres. En el cas de l'Alacant-Elx-Miguel Hernández és evident la necessitat d'una segona pista després de tancar l'any per damunt dels 15 milions de passatgers; mentres que en el cas de la infraestructura de València, que va registrar l'any passat un major augment en el nombre d'arribades respecte a 2022, per davant de Barcelona o Madrid, creiem que seria necessari estudiar tècnicament si és convenient una ampliació o bé construir un nou aeroport", consideren.

Pujar