27 de novembre de 2020 27/11/20

El coronavirus s'acarnissa amb Elx: “No podem seguir així”

El coronavirus s'acarnissa amb Elx: “No podem seguir així” - (foto 1)
  • La localitat ha registrat 92 positius en els últims catorze dies, quasi tots durant el cap de setmana

Els dos nous brots notificats per Sanitat aquest dimarts a Elx són una mostra més de la situació que viu la ciutat des de fa quinze dies. En les últimes dues setmanes, s'han notificat 92 positius en coronavirus el que suposa el 10% del total de casos registrats en la Comunitat Valenciana.

“Les dades són preocupants, però el que és realment preocupant és la tendència” recalca aquest dimecres l'alcalde, Carlos González, en una roda de premsa celebrada després de mantindre una reunió amb la conselleria de Sanitat per a analitzar la situació. “El creixement s'ha accelerat en els últims dies, i això revela una relaxació. Hem baixat la guàrdia enfront del virus” ha lamentat.

Malgrat això, l'Ajuntament descarta prendre noves mesures de seguretat i delega a les autoritats autonòmiques qualsevol decisió dràstica que s'haja de prendre. Això sí, reforçant els missatges de conscienciació cap a la població i demanant un compromís individual de cadascun dels veïns.

I és que, per a l'alcalde no hi ha dubte: “No podem seguir així”. “Estem en una situació d'agreujament real de la pandèmia a la nostra ciutat” reconeix González, qui ha explicat que gran part dels contagis s'han produït durant el cap de setmana en l'àmbit social, és a dir, amb reunions amb amics i família.

“El virus ens ha costat moltes vides i si ens relaxem pot costar-nos moltes més” ha advertit, al mateix temps que ha detallat que els nous contagis s'estan produint fonamentalment en persones menors de 40 anys que presenten una simptomatologia lleu.

Amb tot això, el primer edil no té dubtes i posa sobre la taula dues possibilitat: “Ser responsables o haver de patir de nou restriccions”. És per això, que demana especialment als joves que extremen “la precaució i la prudència”. “Evitar els rebrots depén de cadascun de nosaltres” recorda.

Pujar