25 de gener de 2020 25/1/20

La Seu Universitària i l'Ajuntament presenten el I Congrés de Patrimoni Historicocultural del Vinalopó

  La Seu Universitària d'Elda i la Regidoria de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de la localitat presenten el I Congrés de Patrimoni Historicocultural del Vinalopó, una trobada que busca ser un fòrum obert de reflexió, debat, investigació i difusió per al coneixement i divulgació del patrimoni històric i cultural de les comarques i valls del Vinalopó en tots els seus vessants. La trobada tindrà lloc els dies 10 i 11 de novembre al Museu del Calçat i la Fundació Paurides, respectivament, i el dia 12 es farà una excursió pel riu Vinalopó.

  Aquest congrés, dirigit pel professor de la Universitat d'Alacant Leonardo Soler i l'arqueòleg municipal, Juan Carlos Márquez, es configura a partir d'un programa inicial amb un enfocament científic, però també pretén ser divulgatiu, motiu pel qual comptarà amb ponències i aportacions d'experts, així com projeccions i una activitat de camp que prendrà el marc del Vinalopó com a observatori de treball.

  En total s'impartiran sis ponències i divuit comunicacions, a més de la presentació de projectes i xarrades entorn del món de l'aigua. Les quatre ponències se centraran, per tant, en l'aigua a partir d'aspectes com ara dinàmiques històriques, patrimoni cultural, medi natural i territori i desenvolupament local i turisme, de la mà de professors de la Universitat de Granada, València i Alacant i de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

  Aquesta trobada pretén esdevenir un espai de referència per a investigadors, responsables polítics, associacions, centres educatius i entitats relacionades. També per a la ciutadania, protagonista última de l’aprofitament i promoció de la conservació del patrimoni material i immaterial del món de l'aigua i totes les àrees que hi tenen relació.

  El congrés és obert al públic i gratuït, llevat de les persones que vulguen obtenir reconeixements de crèdit, les quals es poden inscriure en sede.elda@ua.es o bé telefonar als números 965 399 511 o 965 909 323.

  Pujar