25 de gener de 2020 25/1/20

Si Podem valora l'actualitat política municipal

  "El PP vol prender-nos el pel"

  L'equip municipal del PP a Petrer, al costat de la seua filial C's, ahir "van fer el ridícul al ple". En comptes d'haver convocat una reunió de treball amb la resta de partits per estudiar la seua proposta econòmica, "per justificar la baixada generalitzada del IBI, va i la presenta directament al Ple!. Caldria deixar a un costat les rivalitats adolescents i no fer una (re)presentació tan poc seriosa".

  Des de Sí-Podem "ens fem ressò de l'hartazgo generalitzat d'una part de la població que veu com la política tributària, segueix sent instrumentalitzada pels partits de sempre pels seus interessos. Que si ara pugem l'IBI perquè estem governant, que si ara proposem baixar-ho perquè no estem al govern i ens importa un pebrot que haja d'apretar-se el cinturó i no tenir més remei que seguir retallant serveis públics essencials".

  "Si volem un ajuntament apegat a les necessitats de la seua ciutadania, indefectiblement necessitem una política fiscal. Esta ha d'esser justa, redistributiva i progressiva on tinga sentit la màxima la qual diu que "pague més el que més té". Per això cal repensar, entre totes i tots, el model fiscal desfasat i basat en els criteris que van crear la bombolla econòmica".

  Modificació de ordenances fiscals insuficients

  El PSPV Petrer per la seua part "segueix decepcionat dia darrer dia". "Primer diu que no modifica les ordenances i després presenta, sense debat previ en una Audiència Pública, com van demanar Sí-Podem, una bateria de modificacions, sens dubte es queda curta, es insuficient".

  "Demanar una Audiència Pública no és una qüestió intranscendent, és un pas per fer participe en la ciutadania allunada de les dinàmiques de l'administració i les seues normatives quasi encriptades. Hem de facilitat l'interés de la gent del poble per les qüestions que les afecta i esta era una gran oportunitat".

  "Altra oportunitat perduda per incidir en les polítiques socials"

  "Per altra part també molts decebuts de la proposta de modificació de crèdit. No sabem, si és una casualitat que la majoria de les partides que han sigut agraciades, amb aquesta injecció inesperada hagen sigut de regidories actualment en mans dels socialistes. Els nostres companys de Compromís, però sobretot de EUPV, haurien de prendre nota doncs sens dubte les seues regidories ixen mal parades en aquesta proposta. Per a Sí-Podem damunt d'açò estan les prioritats. I aquí el regidor d'hisenda, torna a oblidar-se que ens trobem immersos en una crisi econòmica i en una emergència social sense precedents".

  "Per tant, part important d'estos diners, es podria haver destinat a serveis socials per a complementar les PEIs o les ajudes per a pal·liar l'emergència i la pobresa energètica o per a ampliar les ajudes a lloguer. També es podria haver destinat per a habitatge, si s'haguera accelerat el procés per a adquirir habitatge públic o per al pla d'habitatge de lloguer o per a iniciar la creació de l'oficina municipal d'habitatge. Es podria haver utilitzat, per a ampliar les beques transporte universitari, o per a pal·liar les mancances en la xarxa llibres. També per a la regidoria de participació ciutadana o medi ambient. Eixa haguera sigut la nostra prioritat sí estiguérem governant".

  "Però no, els criteris exposats van ser immobilistes, sense txitxa, sense fonament, com diria Arguiñano, per a "parchear" sense un criteri de prioritat social".

  Pujar