Castellano

Mazón defensa la supressió de l'impost de successions i donacions per a estimular l'activitat empresarial familiar

Mazón defensa la supressió de l'impost de successions i donacions per a estimular l'activitat empresarial familiar
  • El president de la Diputació i líder del PPCV també aposta per la transmissió de l'empresa a quota zero

MÉS FOTOS
Mazón defensa la supressió de l'impost de successions i donacions per a estimular l'activitat empresarial familiar - (foto 2)

El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha participat aquest matí en la gala de lliurament dels XXVII Premis AEFA 2022 que s'ha celebrat en el Teatre Castelar d'Elda amb l'objectiu de reconéixer la trajectòria d'empreses i professionals de la província. En la seua intervenció, el responsable alacantí ha destacat la labor de les pimes i companyies familiars com a referents en la creació d'ocupació i generació de riquesa, així com en la defensa dels valors d'esforç, superació i innovació que representen.

“Referenciar a aquestes empreses i que continuen sent un exemple en el profús i profund sentit que això significa és fonamental i és el que es reconeix en aquest acte”, ha assenyalat Mazón, qui ha assegurat que fer un seguiment del “que s'està fent a la província i que servisca d'esperó a altres empreses és fonamental”.

El president ha destacat els 27 anys de trajectòria de AEFA, “referència en l'empresa familiar espanyola, la qual cosa ens relaciona i ens permet ser una província líder, una província que aspira encara a continuar sent-ho més”. Per això, Mazón ha mostrat la seua total conformitat amb el discurs exposat per la presidenta de l'entitat, Maite Antón, a l'hora d'advocar per “la supressió absoluta a l'impost de successions i donacions i la transmissió de l'empresa a quota zero, independentment de la seua grandària”.

En aquest sentit, el president de la Diputació ha recordat que l'únic impost que gestiona la institució provincial, el de l'IAE, “l'hem rebaixat durant la present legislatura del 20 al 5%, perquè és important que ajudem en aquest moment d'inflació”. Una situació que, segons ha puntualitzat Mazón, “és una crisi d'elevació dels costos i per això hem d'ajudar des de les administracions”.

El responsable institucional també ha concretat que, al costat de Facpyme, la Diputació ha posat en marxa el bo consum per a estimular, redoblar i mantindre l'adquisició de productes elaborats a la província. “Es tracta d'un compromís des de la unitat i el suport i continuarem lluitant per aquestes i altres iniciatives que sempre reivindiquem; l'aigua, el finançament i les infraestructures, perquè és el camí a seguir”, ha matisat.

Mazón, qui s'ha mostrat orgullós d'una província amb referències i trajectòries personals i familiars d'empresaris que han contribuït al desenvolupament i progrés del territori, ha tingut unes paraules de reconeixement als premiats, “als qui continue molt i veig com han arrelat i són una referència per a tots nosaltres. Dona gust poder veure l'evolució de la nostra indústria”.

El president ha sigut l'encarregat d'entregar el ‘Premi Diputació d'Alacant’ a CCS Arquitectes pel seu compromís i vinculació amb la província. L'estudi està especialitzat en l'edificació i rehabilitació d'edificis docents, religiosos i singulars i concep el seu treball i les obres que executa com un servei per a la persona o els col·lectius que els gaudiran.

El grup Cableworld i ITC Embalatge han sigut les altres dues empreses premiades, així com a l'economista José María Gómez Gras, Premi Honorífic Manuel Peláez Castillo.

Finalment, el president de la institució provincial ha manifestat davant un auditori de més d'un centenar de persones, entre elles empresaris, responsables locals, institucionals, universitaris i d'associacions, que la manera de traslladar els valors i principis familiars té a veure també amb el component d'emprenedoria, d'assumir riscos i de continuar treballant.

L'esdeveniment, presentat per l'actriu, directora i docent Begoña Tenés, ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, la presidenta de AEFA, Maite Antón, així com altres autoritats.

Per part seua, Maite Antón ha ressaltat que hui “és un dia d'alegria i celebració. Aquest acte en si mateix és una gran notícia i colofó anual de dues realitats”. D'una banda, tal com ha ressaltat, per “la gran labor de AEFA en aquests 27 anys que, de manera pionera, s'ha convertit en defensora i valedora de la importància crucial de les empreses familiars en la nostra economia i societat” i, per una altra, per ressaltar “la trajectòria, capacitat d'innovació, adaptació i sacrifici de les empreses familiars, per la seua continuïtat en el temps i els seus valors”.

Antón també ha advocat per reduir “les traves fiscals en el moment més feble de la supervivència de les empreses, en el traspàs generacional”, motiu pel qual ha demanat una “bonificació per a totes les empreses, independentment de la seua grandària, per a evitar la seua desaparició o per a buscar eixides en la seua venda que procure l'arrelament al territori”. En aquesta línia, “també per coherència”, ha sol·licitat “eliminar el límit de facturació” per a generar empreses més competitives, mesures que, segons la presidenta de AEFA, “han de buscar el consens perquè la decisió siga sòlida en el temps”.

AEFA -Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant- es va constituir en 1995 amb la finalitat de representar els interessos dels seus membres i de contribuir a afermar relacions amb les administracions públiques i altres organitzacions empresarials. En l'actualitat, la integren uns 150 socis pertanyents a diferents sectors econòmics com el de la indústria, el comerç, els serveis, els immobles, la construcció i l'hostaleria.

Les empreses familiars representen el 92% de les companyies de la província i empren més del 85% del sector privat, al mateix temps que superen el 80% del valor afegit brut i constitueixen la base que sustenta el benestar econòmic i social dels municipis.

Pujar