8 de març de 2021 8/3/21

Elda és la cinquena ciutat de tota Espanya amb major incidència del COVID-19 entre els seus habitants

Elda és la cinquena ciutat de tota Espanya amb major incidència del COVID-19 entre els seus habitants - (foto 1)
  • El municipi té un índex de contagis per Coronavirus de 430 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa supera el doble de la mitjana valenciana

Elda torna a estar en els principals focus de la pandèmia en col·locar-se com la cinquena ciutat de tota Espanya amb major incidència del COVID-19 entre els seus ciutadans.

El municipi té un índex de contagis per Coronavirus de 430 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa supera el doble de la mitjana valenciana.

Tan sols es troben en una situació pitjor al del municipi alacantí Burgos, Zamora, Donostia / Sant Sebastià i Conca.

Cal destacar que en els últims 14 dies a Elda s'han sumat 145 casos nous de Coronavirus, la qual cosa suposa una tendència d'infeccions pel virus del 27%.

Si ens remuntem a tan sols una setmana abans, va ser el moment en el qual la Conselleria de Sanitat va alçar el confinament perimetral d'Elda.

El municipi va arribar a aqueixa situació perquè la incidència i la propagació de la malaltia es va disparar de manera alarmant, la qual cosa va obligar les autoritats sanitàries a prendre aquesta mesura dràstica, ja que el mes de novembre es va fregar els 900 casos per cada 100.000 habitants.

Tan sols set dies després queda constància que Elda se situa en el cinqué lloc dins de tot el territori nacional, alguna cosa que torna a obligar els ciutadans a mantindre la prevenció de manera estricta perquè no tornen a un confinament perimetral.

L'Ajuntament d'Elda, fins al moment, manté la reobertura d'algunes dependències municipals a partir del pròxim dilluns. Es reobrin les sales de lectura i estudi de les biblioteques municipals, els jocs infantils i les àrees esportives dels parcs públics de la localitat.

Pujar