elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat, dividida després de l'anunci que no passarem a la fase 2

La Comunitat, dividida després de l'anunci que no passarem a la fase 2
  • Alguns alcaldes de localitats com Benidorm, Torrevieja o Vinaròs denuncien haver rebut un “tracte injust” i acusen la conselleria de “falta de transparència”

Videos
Sanitat avisa: “Està havent-hi més casos i el pitjor que pot ocórrer és que tornem arrere”
Sanitat avisa: “Està havent-hi més casos i el pitjor que pot ocórrer és que tornem arrere”

 Fa només unes hores que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que la Comunitat no sol·licitarà passar a la fase 2 -malgrat haver dit fa uns dies que sí que ho anava a fer- després d'haver registrat un augment dels contagis en els últims dies. Tal com va detallar Barceló en roda de premsa, s'ha registrat un lleuger augment de la incidència del virus o índex de reproducció bàsic de 0´66 a 0´85 en els últims dies a la Comunitat Valenciana.

L'anunci ha caigut com un pitxer d'aigua freda per a moltes localitats, especialment les que van passar a la fase 1 la setmana passada, i per això demanen que s'explique amb més arguments els motius que li ha portat a Sanitat a prendre aquesta decisió.

Un d'aqueixos ajuntaments és Vinaròs que qualifica de “tracte injust” per a aquells departaments que ja porten quinze dies en la primera fase com el seu. Així ho ha manifestat en un comunicat l'Ajuntament, qui diu que s'està discriminant a aquelles comarques o zones geogràfiques que “disten substancialment de les àrees urbanes i metropolitanes de la Comunitat, on es concentren molts dels serveis administratius i la seua conseqüent influència territorial”.

Desastre econòmic en els negocis locals

En aquesta mateixa línia, defensen que tant en l'àmbit municipal com en el privat els veïns de Vinaròs “fa setmanes que, de manera intensa es prepara per a, a poc a poc, intentar recobrar la normalitat amb totes les garanties possibles d'atenció, servei i tracte en tots els seus sectors productius, un treball que ara es veu interromput durant, almenys una setmana més, amb la consegüent afecció econòmica”.

També l'alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, ha remés aquest dimecres una carta a la consellera de Sanitat, en la qual ha mostrat una gran preocupació per la situació que estan travessant els sectors productius de la ciutat, especialment el comerç i l'hostaleria, que després d'aquesta decisió de la Generalitat “han vist truncades les seues expectatives previstes amb la passada a la Fase II de la desescalada”.

Denuncien falta de transparència

Un altre dels alcaldes que ha mostrat la seua disconformitat és el de Benidorm, Toni Pérez, qui ha lamentat “la mancada transparència” i ha reclamat “informació” a la Conselleria de Sanitat. Toni Pérez ha indicat que “volem pensar que hi ha unes dades i indicadors que sustenten i recolzen aquesta decisió”, però “qui té la informació és la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Sanitat”, no els municipis.

Per part seua, l'Ajuntament denuncia que la decisió presa pel Consell es basa en uns criteris “polítics i geogràfics” i no en els sanitaris a l'hora de prendre la decisió de no presentar informe. Des de Torrevieja pressionen també i demanen a la Consellera de Sanitat que faça públics les dades tècniques i els paràmetres sanitaris que han utilitzat per a prendre aquesta decisió. El seu alcalde, això sí, ha tornat a posar-se a la disposició de la Conselleria per a col·laborar en tot el que siga necessari, alhora que troba a faltar més comunicació i coordinació de l'administració autonòmica amb els ajuntaments de la nostra Comunitat.

Pujar