4 de juny de 2020 4/6/20

Vinaròs denuncia un “tracte injust” per part de Sanitat en anunciar que no sol·licitarà passar a la fase 2

Vinaròs denuncia un “tracte injust” per part de Sanitat en anunciar que no sol·licitarà passar a la fase 2 - (foto 1)
  • El municipi castellonenc, que va entrar en la fase 1 en el primer bloc, demana a la conselleria que replantege la seua decisió

L'Ajuntament de Vinaròs (Castelló), a través de la seua junta de portaveus, ha lamentat la decisió presa per la conselleria de Sanitat per la qual es descarta sol·licitar el passe a la fase 2 del pla de desescalada aquesta setmana. Una decisió que, segons el parer del consistori, reflecteix un “tracte injust” per a aquells departaments que ja porten quinze dies en la primera fase.

Així ho ha manifestat en un comunicat en el qual mostren la seua disconformitat pels fets els quals obliguen el municipi a romandre en una fase més temps del previst i “endarrerint com a mínim aquest canvi fins a l'1 de juny”.

I és que, segons defensen des de la Junta de Portaveus, s'està discriminant a aquelles comarques o zones geogràfiques que “disten substancialment de les àrees urbanes i metropolitanes de la Comunitat, on es concentren molts dels serveis administratius i la seua conseqüent influència territorial".

En aquesta mateixa línia, defensen que tant en l'àmbit municipal com en el privat els veïns de Vinaròs “fa setmanes que, de manera intensa es prepara per a, a poc a poc, intentar recobrar la normalitat amb totes les garanties possibles d'atenció, servei i tracte en tots els seus sectors productius, un treball que ara es veu interromput durant, almenys una setmana més, amb la consegüent afecció econòmica".

Amb tot això, l'Ajuntament entén que la decisió presa pel Consell es basa en uns criteris “polítics i geogràfics” i no en els sanitaris a l'hora de prendre la decisió de no presentar informe.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar