13 d’agost de 2020 13/8/20

Josep Bort: 'Està en les mans de la gent reduir les emissions de CO2'

Josep Bort: 'Està en les mans de la gent reduir les emissions de CO2' - (foto 1)

  El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha inaugurat aquest matí la quarta jornada comarcal sobre canvi climàtic i energia sostenible. Després d'Utiel, Ayora i Xàtiva, Xiva ha sigut l'escenari d'aquesta jornada, d'un total de dotze.

  Acompanyat per Ricardo Castillo, president d'ASELEC, i per l'alcalde de Xiva, Emilio Morales, Josep Bort ha assenyalat que estes jornades pretenen "difondre dels avantatges de l'energia sostenible i que el seu ús no sols servisca per a cuidar el planeta sinó també la nostra salut". El diputat de Medi Ambient ha subratllat la voluntat de la Generalitat, la Diputació i els governs municipals d'anar de la mà per a fer polítiques energètiques ja que actualment "està en les mans de la gent reduir les emissions ja que el 50% de les emissions de CO2 es fan a l'àmbit municipal".

  Aquestes jornades comarcals, organitzades per l'àrea de Medi Ambient de la Diputació i per ASELEC, tenen com a objectiu informar i resoldre els dubtes, no sols dels tècnics municipals, sinó també del públic en general. Els temes a tractar són l'autoconsum, la transició, la pobresa energètica i la mobilitat elèctrica.

  Cal destacar que a Espanya es matricularen un total de 3.636 vehicles elèctrics i híbrids l'any 2015, mentre que al mes de març de 2018, eixes matriculacions en foren 2639.

  Aquesta sèrie de jornades continuarà celebrant-se pròximament a Massamagrell, Sagunt, la Pobla de Vallbona, Torrent, Paiporta, Sueca, Gandia i finalitzarà a Ontinyent el proper 18 de juliol.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar