22 de setembre de 2020 22/9/20

Les visites al Planetari en juliol i agost van augmentar un 75 per cent

Les visites al Planetari en juliol i agost van augmentar un 75 per cent - (foto 1)

  L'afluència de visitants al Planetari de Castelló ha augmentat aquest estiu un 75 per cent respecte al mateix període de l'any passat, amb un total de 12.753 persones que han gaudit de les exposicions, projeccions i diverses activitats que el recinte del Grau ha posat a la disposició del públic. D'aqueixa xifra, 3.304 persones han assistit a les projeccions a cúpula completa, una participació que suposa un 21 per cent més que al juliol i agost de 2016.

  En general, totes les activitats dissenyades per als mesos d'estiu van tindre una molt bona acollida, però destaquen per la seua elevada participació els tallers enfocats al públic infantil duts a terme els dimecres i divendres. Un total de 2.295 xiquets i xiquetes van tindre l'oportunitat de divertir-se aprenent mitjançant aquesta activitat cultural. Els contacontes dels dissabtes, per la seua banda, van rebre 870 escolars, mentre la ludoteca dels diumenges va registrar 584 participants.

  Una altra iniciativa que també va despertar l'atenció dels aficionats a l'astronomia va ser l'observació amb telescopis, amb un total de 841 participants en el mes de juliol, i que va comptar amb la col·laboració de la Societat Astronòmica de Castelló. L'activitat 'Constel·lacions en família' realitzada els dilluns va atraure a 656 participants. I, finalment, l''escoleta d'estiu' va acollir a un total de 250 xiquets i xiquetes que es van divertir els matins al Planetari.

  "Estem molt contents de la resposta que hem obtingut, perquè demostra que les propostes del Planetari interessen cada vegada a més gent", ha assenyalat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui ha celebrat unes xifres d'assistència que "ens reafirmen que nostra aposta per dignificar les instal·lacions del Planetari i dotar-ho de contingut interessant i divulgatiu és el camí adequat".

  Els més de 12.000 visitants del Planetari, a més de les activitats i projeccions, van tindre a la seua disposició set exposicions de gran nivell i temàtica diversa. En concret, aquest estiu el recinte del Grau ha organitzat 'Els tresors de Tutankamon', que incloïa un documental i una mostra d'objectes trobats en la tomba del faraó egipci, 'Holografies', 'Física dels minerals', 'Fòssils de Castelló', 'Illes Columbretes, 'Pèndol de Foucault' i 'Espills corbs'.

  Pujar