elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pedro Sánchez demana des de Castelló el vot als indecisos i es compromet a reformar el finançament

Pedro Sánchez demana des de Castelló el vot als indecisos i es compromet a reformar el finançament
  MÉS FOTOS
  Pedro Sánchez demana des de Castelló el vot als indecisos i es compromet a reformar el finançament - (foto 2)
  Pedro Sánchez demana des de Castelló el vot als indecisos i es compromet a reformar el finançament - (foto 3)

  Pedro Sánchez ha començat la campanya electoral aquest divendres a Castelló. El candidat socialista a president del Govern ha demanat el vot “per al futur”, ha promés als valencians que millorarà el finançament si governa i ha defensat aquests mesos de gestió, que han “beneficiat” als castellonencs. I ha posat com a exemple l'AP-7 fins a Torreblanca que s'acaba d'aprovar en el consell de Ministres o les inversions en el Corredor Mediterrani.

  Tot això ho ha dit en un Palau de la Festa que s'ha quedat xicotet, literalment, i de fet centenars de simpatitzants s'han quedat fora. Uns 600 assistents han hagut de seguir des de fora l'acte a través de les pantalles, mentre que 1.600 onejaven les banderes socialistes des de dins del Palau.

  A tots ells -els qui s'han quedat fora- ha demanat disculpes l'actual president de Govern, que ha estat acompanyat en aquest acte pel president de la Generalitat i candidat del PSPV-PSOE, Ximo Puig, l'alcaldessa i candidata de la ciutat de Castelló, Amparo Marco, Susana Ros, qui encapçala la candidatura del PSPV-PSOE a les eleccions generals per Castelló i el candidat a les eleccions europees dels Socialistes i Demòcrates Europeus, Frans Timmermans.

  Sánchez ha apel·lat directament als indecisos, que representen un 40% segons el CIS, als qui ha demanat el vot “per al futur”: “Hi ha gent que se sent dubitativa davant aquest mar de sigles, però entre el futur i el passat, entre avançar i retrocedir els dubtes es dissipen”.

  El líder socialista ha llançat un missatge d'advertiment sobre el que podria passar si guanya la dreta: “Si les dretes sumen, faran a Espanya el que han fet a Andalusia i formaran un govern ultraconservador”, va advertir.

  Perquè hi ha tres grans reptes, al seu judici, als quals s'enfronta Espanya: desigualtat, corrupció i confrontació territorial. “Enfront de la desigualtat reivindiquem justícia social; enfront de la confrontació, convivència; i enfront de la corrupció del PP, neteja en l'exercici de l'acció pública”.

  Ximo Puig també ha presumit dels assoliments d'aquesta legislatura en la Comunitat Valenciana i ha sigut clar: “Si en aquest temps hem aconseguit tot això, què no podrem aconseguir si continuem governant”. Enfront de la “crisi econòmica, social i reputacional” que “ens feia sentir vergonya en la Comunitat”, quatre anys després un altre escenari es dibuixa: “Ningú es penedeix d'haver votat als socialistes perquè hem avançat i som una societat que ha passat de ser l'epicentre de la corrupció a ser exemple de la solidaritat”.

  I aquest missatge l'ha llançat posant com a exemple els deu punts que ha descendit l'atur així com altres mesures que ha aconseguit el govern, enfront d'un passat “fosc”. Per tot això les eleccions autonòmiques són "fonamentals" per a la Comunitat Valenciana. El candidat socialista a la presidència de la Generalitat conclou que l'avançament electoral ha sigut una bona idea: “Cada dia estic més convençut que hem encertat perquè estan dels nervis tots”.

  Puig també ha s'ha referit a la candidata del PP a la presidència de la Comunitat, Isabel Bonig: “Li han aplicat una espècie de valeriana perquè no vocifere, com fa habitualment". De fet, Ximo Puig ha qüestionat que no estiga present en el cartell de Bonig la paraula PP : “Perquè el PP en la Comunitat Valenciana és per a amagar-se”.

  Durant l'acte també ha intervingut l'alcaldessa i candidata de la ciutat de Castelló, Amparo Marco, qui ha assegurat que “volem una Espanya diversa i plural com la que representa el PSOE”, al mateix temps que ha reivindicat igualtat per a les dones “i les mateixes oportunitats que els homes, així com poder anar tranquil·les pel carrer i no témer per les nostres filles”. I ha conclòs: “Els socialistes de Castelló no et fallarem Pedro”.

  Susana Ros va assegurar que “només el PSOE pot frenar a les tres versions de la dreta”. “Ens queda tant per conquistar que retrocedir el 28A seria un error que no ens podem permetre”, ha recalcat Ros.

  Per part seua, el candidat del PES a presidir la Comissió Europea, *Frans *Timmermans, s'ha referit al fet que “l'Europa que jo vull ha de ser un reflex de l'Espanya de progrés que volem, l'Espanya del Partit Socialista”. “On hi ha governs socialistes hi ha transformació, progrés i igualtat i per això vull ser el pròxim president de la UE”, ha insistit l'holandés.

  Pujar