18 de gener de 2021 18/1/21

Marco visita les zones afectades pel temporal marítim per a avaluar danys en el litoral castellonenc

Marco visita les zones afectades pel temporal marítim per a avaluar danys en el litoral castellonenc - (foto 1)
  • Els efectius d’emergències han realitzat prop d’un centenar d’actuacions relacionades amb el temporal de pluja i vent

MÉS FOTOS
Marco visita les zones afectades pel temporal marítim per a avaluar danys en el litoral castellonenc - (foto 2)

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina; i el regidor de Cicle Integral de l'Aigua, Fernando Navarro, han visitat, al costat de responsables tècnics de l'Ajuntament i els caps de la Policia Local, Bombers, Emergències i Protecció Civil, les zones afectades pel temporal marítim, de vent i pluges que ha assotat el litoral castellonenc. Prèviament, tots ells han mantingut una reunió en el Centre Integrat Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE) per a supervisar les actuacions realitzades pels efectius d'emergències i avaluar la situació actual.

La ciutat continua aquest dimarts en situació de preemergència nivell taronja per temporal marítim i de nivell groc per vent i pluja. L'alcaldessa ha explicat que els efectius d'emergències han realitzat un centenar d'actuacions motivades pel temporal, principalment relacionats amb caigudes de xicotets objectes (rebles, branques…) i per acumulació d'aigua en alguns punts de la ciutat, principalment el districte marítim del Grau i la zona de la Marjaleria. Així mateix, després de visitar la zona costanera, Marco ha avançat que encarregarà en breu un informe “per a conéixer el grau d'afecció a les platges i el passeig marítim i iniciar com més prompte millor els treballs de reparació”.

L'edil de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha apuntat que, de moment, el CIMSE no ha registrat incidències greus relacionades amb el temporal. “Els principals problemes s'estan registrant en el districte marítim i en la Marjaleria”, ha apuntat. En aquestes zones, la Policia Local ha procedit al tall de carrers i camins a causa de les basses d'aigua formades que impedien o dificultaven la circulació de vehicles. Per part seua, els bombers municipals han procedit durant la nit al desallotjament preventiu de tres persones en un habitatge del camí Fondo que, per petició pròpia, van sol·licitar el trasllat a un altre domicili familiar. “Recomanem a la població que extreme la precaució, especialment en aquestes zones, seguisca les informacions i recomanacions pels canals oficials i telefone al 112 o al 092 en cas d'incidència o risc”, ha incidit Braina.

Per part seua, el regidor de Transició Ecològica i Cicle Integral de l'Aigua, Fernando Navarro, ha explicat que el pla d'actuacions per pluges, que implica activar el protocol de funcionament dels equips i sistemes d'evacuació d'aigües, es va posar en marxa el diumenge a les 12.30 hores. Aquest pla s'activa automàticament quan se superen registres de pluges acumulades de 10 litres per metre quadrat. El pluviòmetre situat en la zona de l'Aeroclub (Grau) registrava aquest matí unes precipitacions acumulades des del diumenge de 78 l/m².

El fort temporal marítim ha dificultat la correcta evacuació d'aigües en la zona del camí Entrilles, la qual cosa ha provocat embalsaments en la zona del camí Fondo i limítrofs. El regidor ha explicat que, des de la Regidoria de Transició Ecològica, s'ha actuat des de primera hora per a desbloquejar l'eixida d'aquesta séquia, que havia quedat bloquejada a causa del temporal marítim, la pujada de la mar i l'entrada d'arena.

“El canvi climàtic fa cada vegada més freqüents episodis catastròfics. Hem de redoblar l'aposta per a mitigar-ho i preparar-nos per a condicions climàtiques que ja són més adverses”, ha apuntat Navarro.

L'alcaldessa i els regidors han agraït el treball de tots els serveis municipals i dels efectius d'emergències que estan treballant des del diumenge per a garantir la seguretat de la ciutadania de Castelló.

Pujar