20 de gener de 2021 20/1/21

L'UJI aconsegueix 9 medalles en els Campionats d'Espanya Universitaris

L'UJI aconsegueix 9 medalles en els Campionats d'Espanya Universitaris - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'UJI aconsegueix 9 medalles en els Campionats d'Espanya Universitaris - (foto 2)

  Aquest cap de setmana s'han disputat a Castelló les competicions de taekwondo i atletisme que s'emmarquen dins dels Campionats d'Espanya Universitaris 2019 i que han estat organitzats per la Universitat Jaume I. Aquests tornejos, celebrats els dies 4 i 5 de maig, han comptat amb prop de 700 esportistes de 62 universitats de tota Espanya i han reunit l'elit de l'esport universitari del nostre país.

  Els combats de taekwondo es van celebrar el dissabte 4 de maig en el pavelló esportiu de l'UJI durant tot el dia i en ells van participar 192 taekwondistes. La universitat castellonenca va participar amb tres esportistes a la categoria femenina. En primer lloc, els atletes van realitzar el pesatge i la reunió tècnica durant la tarda del 3 de maig, mentre que els combats es van dividir en dues jornades, una el dissabte al matí i una altra a la tarda. En finalitzar cada jornada es va procedir al lliurament de medalles. D'altra banda, a més de la competició de combat també es va celebrar una de Poomsae. L'UJI no va aconseguir aconseguir cap metall en aquest campionat. En la competició de combats, Elisa Marín va caure en l'últim sospir del segon combat, mentre que la seva companya Carla Moratal no va aconseguir passar de la primera ronda. En la categoria Poomsae Nuria Aguila va obtenir una puntuació de 18.9.

  En quant a les proves d'atletisme, es van celebrar al llarg del dissabte i durant el matí del diumenge en el complex esportiu Gaetà Huguet. L'ajuntament de Castelló va cedir aquest espai municipal perquè els atletes gaudiren de les millors condicions possibles. En els campionats d'atletisme van competir un total de 499 estudiants, dels quals 24 eren de la Universitat Jaume I, convertint-se així en la tercera universitat que més esportistes aportava només per darrere de la Universitat de València i de la Universitat Catòlica San Antonio. Algunes de les actuacions més destacables del cap de setmana van ser les del campió d'Espanya de salt d'altura Alexis Sastre o la de l'atleta abanderada dels campionats, Carmen Ramos. De fet, Sastre va obtenir l'or en aquesta categoria amb una marca de 2 metres amb 20 que li permet competir amb la selecció nacional absoluta en els europeus. Els Campionats d'Espanya Universitaris van reunir alguns dels noms més destacats de l'atletisme nacional, com per exemple les atletes Solange Pereira o Patricia Urquía.

  La Universitat Jaume I ha aconseguit pujar al podi en diverses modalitats. En total 9 han estat les medalles que han aixecat els estudiants castellonencs. Alexis Sastre, Laura Odeni, Pablo Torrijos, Osarumen Odeh Odeh, Claudia Conte i Víctor Ruiz van alçar l'or mentre que Carmen Ramos, Claudia Conte i Rodrigo Iglesias van obtenir la plata.

  Finalment cal destacar la importància que ha tingut la col·laboració de diverses entitats per al correcte desenvolupament d'aquests tornejos universitaris. La Fundació Trinidad Alfonso ha apostat molt forta per l'esport i la seva importància, no només a nivell físic, sinó també social. A més, les diferents organitzacions governamentals, com la Generalitat, Diputació o l'Ajuntament de Castelló, també s'han bolcat amb aquests campionats aportant, entre altres coses, ubicacions i suport logístic per al seu correcte desenvolupament.

  Pujar