elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament comptarà amb la participació de la ciutadania per incrementar la recollida de brossa orgànica

L’Ajuntament comptarà amb la participació de la ciutadania per incrementar la recollida de brossa orgànica

    L'Ajuntament de Castelló i l'empresa pública de tractament de Residus Reciplasa han sumat esforços per conscienciar i facilitar a la ciutadania la gestió dels residus orgànics, que suposen el 10% de les escombraries totals que es genera a les ciutats. Es tracta d'un projecte pilot que s'impulsarà en tres districtes de Castelló (Nord, Oest i Centre) i pel qual Reciplasa ha dotat al consistori amb 107.000 euros que permetran dur a terme les diferents iniciatives per fomentar la separació de les escombraries a cada domicili castellonenc.

    Com a primera mesura d'aquest pla pilot, l'Ajuntament i Reciplasa preveuen repartir, durant el dimecres, dijous i divendres de la setmana vinent, galledes de 10 litres en tres districtes diferents de Castelló. Aquesta serà l'acció inicial per implementar la iniciativa a poc a poc en la resta de la ciutat. El dimecres, el repartiment tindrà lloc en la tinença d'alcaldia Nord, el dijous la mesura es traslladarà a la tinença d'alcaldia oest i el divendres ho farà en la tinença d'alcaldia del Centre. L'horari serà igual en totes les zones i permetrà repartir galledes donis de les 12.00 a les 14.30 i de les 15.30 a les 18.00 hores.

    L'objectiu és que el major nombre possible de ciutadans adquireixin la galleda que els permetrà separar les escombraries orgàniques de la resta de residus, una actuació que després acaba repercutint en el cost del tractament de les escombraries a la ciutat. De fet, segons ha avançat la vicealcaldesa i presidenta de Reciplasa, Ali Brancal, "s'han establert tres punts inicials però la intenció de l'Ajuntament i de l'empresa pública és que aquestes zones puguin anar ampliant-se".

    La presidenta de l'empresa de tractament de residus ha explicat que "cada vegada es genera més escombraries i cal tenir en compte que no separar en origen supone un mayor coste, no solo econòmico, sino mediambiental". Per aquest motiu, "en aquest tema no solament és necessari la voluntat política sinó que també és rellevant la participació de la ciutadania perquè sigui tot un èxit".

    Així mateix, Brancal ha afegit que "aquest projecte municipal ha estat possible gràcies a l'aportació econòmica de Reciplasa, que s'encarrega del tractament de tots els residus que generem a Castelló. En total, es tracta de 107.000 euros que milloraran els sistemes de separació d'escombraries en origen i que ens acosten al compliment dels objectius que fixa la Unió Europea respecte a la gestió de les escombraries".

    Pujar