elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical

La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical
  • Segueix el programa formatiu Trovam+ per a estudiants universitaris i de postgrau

  • Empreses tecnològiques presenten les seues innovacions en el sector

  • L’esdeveniment es tancarà el dissabte amb 14 actuacions

MÉS FOTOS
La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical - (foto 2)
La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical - (foto 3)
La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical - (foto 4)
La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical - (foto 5)
La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical - (foto 6)
La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical - (foto 7)
La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical - (foto 8)
La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical - (foto 9)
La Fira Trovam acull la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical - (foto 10)

L’onzena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam segueix amb la seua programació professional i artística a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló de la Plana i a diverses sales de la mateixa ciutat. Durant el matí d’aquest divendres 10 de novembre s’ha desenvolupat la segona sessió de les Jornades Turisme i Indústria Musical (TIIM) destinades a analitzar les possibles sinergies entre els dos sectors. A més, han continuat les activitats formatives del programa Trovam+ i empreses tecnològiques de la indústria musical han donat a conéixer les seues innovacions. D’altra banda, els assistents han pogut gaudir dels directes d’intèrprets com Awakate i Faixa.

Des de la seua primera edició, en l’any 2019, les Jornades TIIM han connectat els agents de la indústria musical amb les organitzacions turístiques i altres sectors associats per explorar les potencialitats del turisme musical. Enguany, la cinquena edició de les Jornades va començar a Benidorm al mes de setembre sota el lema Turisme Amplificat. A Castelló de la Plana, el programa ha consistit en una conversa entre Shain Shapiro, pensador especialitzat en la relació entre la música, la cultura i l’urbanisme, i Erica Romero, gestora de projectes, consultora i artista. A més, s’han presentat experiències musicals desenvolupades en zones d’interior i s’han realitzat dos tallers sobre el disseny de productes turístic-musicals. Les Jornades TIIM estan impulsades per l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana.

Així mateix, la Fira ha acollit el segon dia del Trovam+, projecte educatiu impulsat en col·laboració amb la promotora Live Nation i la Universitat Complutense de Madrid. El programa està destinat als alumnes del Màster Propi Música en Directe Live Nation que es desenvolupa a la mencionada Universitat de la capital espanyola, així com estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló i l’alumnat de postgrau de les Universitats de Barcelona i Girona. Hui s’han realitzat dos tallers: en primer lloc, s’han abordat aspectes relacionats amb la comunicació  i les tasques de màrqueting i relacions públiques; d’altra banda, s’ha profunditzat en l’ofici de programador d’esdeveniments musicals.

La programació professional de la Fira Valenciana de la Música d’aquest divendres ha inclós una xarrada sobre iniciatives que dinamitzen la música en directe i la presentació de les innovacions creades per diverses empreses tecnològiques de la indústria musical. A més, han continuat les reunions entre diversos agents del sector, els quals tenen al seu abast un espai on mantenir contactes directes i, així, negociar contractacions en reunions ràpides (speedmeetings).

En la vessant artística, han sonat la música mestissa d’Awakate i la fusió de melodies tradicionals i ritmes electrònics de Faixa. Al llarg de la jornada també hi haurà espai per al folk contemporani d’El Diluvi, Júlia Colom, Olaia Inziarte i Ixeya; el flamenc-funk de La Plazuela; les tornades pop de Jimena Amarillo, Josu Miró, SanIsidro i Airu; les cadències ballables de Morreo i Los Manises; el post-punk de Margarita Quebrada; i els ritmes jamaicans de The Dance Crashers. Així mateix, CharLee DJ i Hits With Tits oferiran sengles sessions de música de ball.

Dissabte 11: última jornada del Trovam

La Fira Valenciana de la Música tancarà l’onzena edició el dissabte 11 de novembre amb 14 concerts en diversos espais de Castelló de la Plana. En primer lloc, a partir de les 11 del matí, l’esplanada de l’Auditori acollirà les actuacions de Marcel el Marcià i Canta Canalla, grups de música familiar. Ambdós espectacles formen part de les Experiències À Punt, programa de col·laboració de la Fira i la radiotelevisió pública valenciana per a fomentar la difusió del treball dels intèrprets de les nostres comarques. En aquesta iniciativa també s’inclouen els directes de Tórtel a l’Auditori i de Pep Gimeno “Botifarra” i Noelia Llorens “Titana” al Teatre Principal de Castelló.

L’última jornada del Trovam servirà perquè Rodrigo Cuevas, guardonat amb el Premi Nacional de les Músiques Actuals 2023, pose en escena l’espectacle La Romería a l’Auditori amb totes les entrades venudes. El mateix espai viurà els directes de Sanspok, Esther, Blu Boi, Maluks, Ortopedia Técnica i La Paloma. Finalment, les actuacions també arribaran al Pub Terra, on estaran Belako i Santa Companha.

La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana) i l’Ajuntament de Castelló. A més, compta amb la participació de la Diputació de Castelló; À Punt Mèdia; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (Ministeri de Cultura i Esport); Mediterranew Musix (Turisme Comunitat Valenciana); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE); la Universitat Jaume I de Castelló; Radio 3 (RNE); Onda Cero; Mahou - San Miguel (Vibra Mahou); i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM).

 

Pujar