30 de març de 2020 30/3/20

La Fira d’Artesania converteix a Castelló en capital de l'artesania i els oficis tradicionals

La Fira d’Artesania converteix a Castelló en capital de l'artesania i els oficis tradicionals - (foto 1)

  Ceràmica, bijuteria, fusta, orfebreria, paper i cartó, ventalls, alimentació artesana i un llarg etcètera convertiran a Castelló en la capital de l'artesania amb la celebració de la primera Fira d’Artesania. L'esdeveniment, organitzat per l'Associació Provincial d'Artesans de Castelló (APAC) i que compta amb el suport de l'Ajuntament, de la Generalitat Valenciana i del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, situarà a Castelló com el major aparador de productes artesans i d'oficis tradicionals durant els dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre.

  La regidora d'Impuls Econòmic, Patricia Puerta, ha subratllat “el valor afegit que aporta l'artesania i el segell de qualitat que imprimeixen als seus productes” i ha animat als castellonencs “a visitar la Pèrgola durant aquests tres dies, acostar-se a la Fira d’Artesania i comprovar la qualitat del treball que realitzen”. L'entrada a la Fira és totalment gratuïta.

  Artesans de tota la província Castelló acudiran a la Pèrgola per a posar en valor els oficis tradicionals, promocionar-los i mostrar que l'artesania aporta un Sewell personal als productes. Des de l’APAC, organitzadors de la Fira d’*Artesania, defensen que els oficis han d'estar reconeguts com a artesans dins del repertori de la Comunitat Valenciana, de manera que puguen obtenir el Document de Qualificació Artesana (DCA) i garantir així la qualitat, autenticitat i tradició.

  El recinte de la Pèrgola albergarà durant les tres jornades una gran varietat d'artesanies: ceràmica, terrisseria, tèxtil, enquadernacions, espardenyes, bijuteria, bastoneria, fusteria, indumentària tradicional, alimentació artesana… Una infinitat de sectors representats que mostraran com treballen, quins són les seues destreses i habilitats a més de compartir amb els assistents el seu art i la seua passió per l'ofici.

  La Fira d’Artesania inclou un variat programa d'activitats per a tots els públics durant les tres jornades, des de tallers d'oficis artesans on el públic es podrà posar en la pell d'un artesà fins a un taller de màgia. En total, s'han programat 19 tallers artesans de ceràmica, ventalls, marroquineria, vidre, restauració, joieria, bijuteria, gravador, fuster, etcètera.

  La Màgia de l'Artesania, patrocinada pel Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, acostarà l'activitat artesanal a través de la història mitjançant jocs, audiovisuals, tallers i panells explicatius, descobrint la importància de l'artesania en el desenvolupament econòmic. Per a aquesta activitat d'ha convidat al col·legi Gaetà Huguet de Castelló, que participaran en tres tallers el dilluns 30 a la vesprada i el dimarts 31 per matí i vesprada.

  A més, els qui acudisquen a la Pèrgola també podran visitar l'exposició d'artesania que s'ha organitzat amb productes de ceràmica, tèxtil de Morella, espardenyes artesanes, boteria, indumentària tradicional, terrisseria, forja, aliments artesans, etcètera.

  L'horari d'obertura al públic serà el dilluns 30 d'octubre de 15:00 a 20:00 h; el dimarts 31 de 10:00 a 13:30 h i de 15:00 a 19:00 mentre que el dimecres, dia festiu per la celebració de Tots Sants, obrirà de forma ininterrompuda d'11:00 a 21:00.

   

  Pujar