elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espaitec celebra la primera jornada d'Innovatossals 2021 amb Google Cloud, Vodafone Business, Accenture i Analog Devices

Espaitec celebra la primera jornada d'Innovatossals 2021 amb Google Cloud, Vodafone Business, Accenture i Analog Devices
  • Innovatossals és un lloc de trobada entre persones expertes en innovació que s'emmarca dins del programa Castellón Global Program i que enguany ha celebrat la seua segona edició

MÉS FOTOS
Espaitec celebra la primera jornada d'Innovatossals 2021 amb Google Cloud, Vodafone Business, Accenture i Analog Devices - (foto 2)
Espaitec celebra la primera jornada d'Innovatossals 2021 amb Google Cloud, Vodafone Business, Accenture i Analog Devices - (foto 3)

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, ha celebrat la primera jornada d'Innovatossals 2021 (Innovant amb Tombatossals), una acció que s'emmarca dins de les activitats de Castelló Global Program, el programa de creixement i acceleració per excel·lència de la província de Castelló, i que compta amb el cofinançament de la Diputació de Castelló i amb À Punt com a mitjà de comunicació oficial.

Aquest esdeveniment és un lloc de trobada entre persones expertes en innovació on comparteixen la seua experiència en diversos sectors. En aquest sentit, l'objectiu és que executius i executives de Castelló coneguen quines estratègies d'innovació estan duent a terme diferents empreses de rellevància que desenvolupen la seua activitat tant en l'àmbit nacional com internacional.

La primera jornada d'Innovatossals 2021 ha sigut moderada per Tica Cuesta, periodista d'À Punt, i ha comptat amb una taula inaugural integrada per Pau Ferrando, diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització; Carolina Pascual, consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; i Eva Alcón, rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, els quals han remarcat el paper de la innovació en el teixit empresarial de Castelló.

Quant a les firmes participants en aquesta jornada, la primera ponència ha sigut a càrrec d'Isaac Hernández, country manager de Google Cloud Espanya i Portugal. Durant la seua intervenció, Hernández ha destacat la innovació com a eina que utilitzen en la seua companyia per a fer front a l'entorn canviant que provoca la disrupció tecnològica.

A continuació, ha sigut el torn d'Alberto del Sol, director de Màrqueting i Innovació de Vodafone Business, qui ha assenyalat que en el sector de la telefonia mòbil apareix una tecnologia nova cada cinc anys aproximadament, per la qual cosa és imprescindible reinventar-se. A més, del Sol ha indicat que els pilars en els quals es basa Vodafone a l'hora d'innovar són ser una empresa àgil i centrada en el client i en l'ecosistema d'innovació.

La jornada ha continuat amb la intervenció de Pedro Marín, responsable de la Unitat de Realitat Estesa d'Accenture Interactive Ibèria. En aquest sentit, Marín ha considerat que la innovació ha de ser desitjable per l'usuari, viable i assolible per a la innovació i que, en moltes ocasions, les propostes innovadores no aconsegueixen l'impacte desitjat quan no es té en compte l'experiència de l'usuari.

Finalment, Javier Calpe, design center manager d'Analog Devices, encarregat de concloure la ronda de presentacions, ha assenyalat que cap empresa ha de plantejar-se els processos de desenvolupament de noves idees basant-se només en el que ella coneix, sinó que és imprescindible que aquestes propostes es desenvolupen i isquen a l'exterior a manera de spin-offs de les firmes o de col·laboracions amb altres entitats. Així doncs, Calpe ha explicat que des d'Analog Devices treballen en projectes d'innovació oberta amb institucions de l'ecosistema d'innovació com ara la Universitat Jaume I, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, entre altres.

Pujar