elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Crue commemora el Dia Internacional de la Cultura Científica

Crue commemora el Dia Internacional de la Cultura Científica
  • Diferents institucions de nou països llatinoamericans van proposar a la UNESCO en 2020 establir el 28 de setembre com a Dia Internacional de la Cultura Científica (DICC)

Les universitats espanyoles, a través de Crue Universitats Espanyoles, commemoren el Dia Internacional de la Cultura Científica. En 2020 diverses institucions de nou països llatinoamericans van fer la proposta a la UNESCO d'establir el 28 de setembre com a Dia Internacional de la Cultura Científica perquè commemora l'inici de les transmissions de la sèrie Cosmos de Carl Sagan, un dels programes de divulgació més influents de la història. En 2021, organitzacions de pràcticament tots els continents s'han unit a aquesta iniciativa que consisteix en la realització d'activitats que evidencien la importància de la cultura científica.

Les Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de les universitats tenen la missió específica de mostrar la importància i impacte del treball dels científics i científiques en la societat i augmentar el seu interés per la ciència, la tecnologia i la innovació. Per això, Crue Universitats Espanyoles, seguint els objectius de la investigació i innovació responsables (RRI), aposta per la promoció de la cultura científica com a element bàsic en la formació de la persona.

La divulgació, juntament amb l'educació i la comunicació científica, és un dels pilars que sustenta l'alfabetització científica de la societat, imprescindible perquè la ciutadania siga més crítica i responsable en la presa de decisions i estiga més compromesa amb els reptes actuals.

A més, aquestes activitats de divulgació inclouen la participació d'investigadores amb la finalitat de fomentar la visibilitat de les dones en la ciència per a mantindre l'impuls per la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes i lluitar contra el sostre de vidre en l'àmbit acadèmic i científic.

Pujar