elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Convoquen manifestacions a Alacant i Castelló contra la caça

Convoquen manifestacions a Alacant i Castelló contra la caça
  • Este diumenge 3 de febrer se celebraran manifestacions contra l'abandó, maltractament i matança de gossos de caça en 35 ciutats de tota Espanya i en altres punts d'Europa

MÉS FOTOS
Convoquen manifestacions a Alacant i Castelló contra la caça  - (foto 2)

Cada temporada de caça deixa més de 22 milions d'animals morts i al voltant de 50.000 gossos abandonats. És la xifra que ha donat a conéixer la Plataforma NAC (No A la Caça) en anunciar una manifestació a nivell nacional -també en diversos punts d'Europa- per a condemnar la caça així com l'abandó, maltractament i matança de gossos de caça. La concentració tindrà lloc diumenge que ve 3 de febrer a Alacant i Castelló així com en altres 33 ciutats espanyoles i altres set europees.

L'objectiu, explica l'organització, és reivindicar un canvi legislatiu que prohibisca la caça com a activitat legal a Espanya. I és que, segons denúncia l'associació, Espanya és l'únic país de la Unió Europea que permet la caça amb llebrers i altres gossos.

És el nové any consecutiu que es convoca aquesta protesta a la qual sumen més de 400 associacions, plataformes i partits polítics: "Al voltant de 50.000 gossos són abandonats cada any després de la temporada de caça. Això és així perquè molts d'ells no són vàlids després de quatre temporades o simplement no serveixen per a caçar. A més, durant la seua vida en les reals de caçadors se'ls sotmet a cruels entrenaments, no se'ls alimenta adequadament, etc.", denuncien els promotors de la protesta.

A Alacant la manifestació del pròxim diumenge 3 de febrer començarà a les 12.00 en la plaça dels Estels i a Castelló, a la mateixa hora, en la plaça Cardona Vives.

Pujar