elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un home allibera els seus porcs vietnamites a Vila-real i causen danys en tarongers

Un home allibera els seus porcs vietnamites a Vila-real i causen danys en tarongers

  El Servici de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Castelló ha instruït diligències a un home per soltar porcs vietnamites en el medi natural.

  El mes de març passat els agents van tindre coneixement de l'existència d'estos exemplars solts en zones de cultiu de la localitat de Vila-real.

  Després del rastreig de la zona afectada van comprovar que els animals campaven i es reproduïen lliurement sense cap mena de control i causaven danys en les plantacions de tarongers més pròximes.

  Amb indicis de tractar-se d'un possible cas d'abandó, es va desenvolupar una investigació que va culminar amb la identificació i localització d'un veí de Castelló que antigament disposava d'una parcel·la arrendada en les proximitats on albergava i criava de manera il·lícita esta raça de porcs, quan va finalitzar el contracte d'arrendament va soltar als porcs perquè sobrevisqueren pels seus propis mitjans.

  A l'home de 44 anys se li ha investigat com a presumpte autor d'un delicte d'abandó d'animals domèstics i un altre contra la flora i fauna per introduir espècies de fauna no autòctona en el medi natural.

  Els porcs vietnamites són animals domèstics inclosos en el Catàleg Espanyol d'Espècies Exòtiques Invasores la reproducció i la cria de les quals està prohibida.

  Les diligències instruïdes han sigut remeses al Jutjat d'Instrucció nº4 de Vila Real.

  Pujar