elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cloenda del cicle ‘Nits al Claustre’ del Museu de Belles Arts de Castelló amb el ‘post-folk’ asturià de L-R

Cloenda del cicle ‘Nits al Claustre’ del Museu de Belles Arts de Castelló amb el ‘post-folk’ asturià de L-R
  • El dijous 18 d’agost a les 22.30 hores el grup asturià L-R combinarà els ritmes tradicionals amb sons del ‘blues’ o el ‘rock’

  • Les entrades es poden adquirir gratuïtament una hora abans de l’inici dels concerts al mateix Museu

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 18 d’agost a les 22.30 hores l’últim concert del cicle ‘Nits al Claustre’ del Museu de Belles Arts de Castelló amb el grup asturià L-R.

“Estem molt satisfets de com ha funcionat ‘Nits al Claustre’ aquest 2022. Arribem a la cloenda amb la satisfacció d’haver comptat amb el suport del públic, amb una mitjana de 300 espectadors en cada una de les propostes del cicle format per huit concerts d’una gran qualitat i varietat”, ha valorat el delegat territorial de l’IVC, Alfonso Ribes, que ha destacat que “el cicle és ja un clàssic dins de la programació d’estiu de la ciutat de Castelló, cosa que demostra que si s’aposta per la cultura en majúscules, el públic respon”. Ribes ha recordat que la programació cultural continua als espais de l’IVC la resta de l’agost amb les exposicions temporals tant del Belles Arts com de l’EACC i ha avançat que “la programació de la nova temporada ja la tenim preparada i la donarem a conéixer els primers dies del mes de setembre”.

El cicle va començar amb un cicle de cinema de produccions valencianes el primer cap de setmana de juliol i va continuar amb el cicle musical amb les propostes de Luis Pastor, Yei Yi & Co, Tesa & Jonatan Penalba i Eléonore Foruniau el mes de juliol i, ja a l’agost, Club del Río i Anne Etchegoyen, i tancarà el cicle dels concerts aquest dijous 18 d’agost a les 22.30 hores amb el grup L-R.

L-R són les sigles sota les quals podem trobar Leticia Baselgas i Rubén Bada, duo asturià que practica el que ells mateixos defineixen com a ‘post-folk’ asturià. El grup combina els ritmes i les estructures del ball tradicional asturià amb sons fronterers pròxims al ‘blues’ o el ‘rock’, cosa que, ‘a priori’, pareix bastant complicada, però que L-R resolen de manera magistral creant una cosa nova, diferent i tremendament addictiva.

L’actuació tindrà lloc al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló a les 22.30 hores. Les entrades es poden adquirir gratuïtament una hora abans de l’inici del concert al Museu mateix.

Pujar