18 de setembre de 2020 18/9/20

Un castellonenc d'11 anys, en el Campionat Mundial de Càlcul Mental de la Xina

Un castellonenc d'11 anys, en el Campionat Mundial de Càlcul Mental de la Xina - (foto 1)
  • Maikel Amores (11 anys) està entrenant molt dur aquesta setmana abans de viatjar a la Xina

  • El Campionat tindrà lloc el 20 de juliol prop d'Hong Kong

Amb tan sols 11 anys Maikel Amores, un alumne valencià d'11 anys del CEIP Cervantes de Castelló, està entrenant molt dur aquests dies abans de viatjar a la Xina per a enfrontar-se a un gran repte: pujar al podi del Campionat Mundial de Càlcul Mental, que se celebrarà el pròxim dia 20 de juliol a la ciutat xinesa de Foshan, prop d'Hong Kong.

L'entrenament d'aquest xicotet aspirant a campió consisteix en proves compostes per 70 operacions matemàtiques que han de resoldre en menys de 5 minuts de temps. Tot això amb l'única ajuda de la seua agilitat mental i d'un àbac, un instrument mil·lenari de càlcul.

A més del càlcul mental, l'entrenament de Maikel inclou exercicis orientats a treballar la capacitat de concentració, la velocitat de moviments i la rapidesa cal·ligràfica. I és que cada segon compta a l'hora de participar en aquest important certamen que reunirà a prop de 700 xiquets de tot el món.
A més de Maikel, Espanya estarà representada pel gallec Mauro González (12 anys) i els germans lleonesos Guillem Deu i Adriana Deu (7 i 10 anys).

El Campionat Mundial de Càlcul és un esdeveniment que té lloc des de 1993 i que està impulsat des de ‘ALOHA Mental Arithmetic’, una activitat extraescolar que segueixen milers d'alumnes en el món, 15.000 d'ells espanyols.

Pujar