elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló posarà en marxa els ‘bons comercials’ abans de Nadal

Castelló posarà en marxa els ‘bons comercials’ abans de Nadal
  • “La campanya es realitzarà al llarg del mes de novembre ateses les demandes dels propis comerços” indica el portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales

Castelló repartirà 300.000 euros en bons comercials durant el mes vinent de novembre. Es tracta d'una acció amb la qual l'executiu municipal avança en la seua aposta per dinamitzar aquest sector, clau en l'economia de la ciutat. Per a dur a terme aquesta important campanya, la Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí una modificació de crèdits per valor de 2,8 milions d'euros que inclou aquesta partida com una de les més destacades. El portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales, explica que “és un tema que ens urgia perquè els comerços volien posar en marxa aquesta iniciativa abans de Nadal, perquè al desembre ja tenen les vendes pràcticament garantides. Això ens ha obligat a convocar un ple extraordinari per al divendres, 6 d'octubre, ja que no podíem esperar a l'ordinari de novembre”.

No obstant això, la major part de l'ampliació pressupostària se l'emporta el tractament de residus, que rep 1,1 milions d'euros no previstos en els comptes del 2023, la qual cosa Sales ha definit com “un altre ‘*empastre’ de socialistes i Compromís que ens toca resoldre”. “El Botànic de Ximo Puig va encarir la taxa de reciclatge a la fi de l'exercici 2022 però l'anterior govern municipal no ho va pressupostar per al 2023 perquè no van voler repercutir aquest increment en els veïns en un any electoral. Ara és Reciplasa qui ha de decidir com es gestiona aquesta situació, però el que és clar és que ens toca pagar”, detalla Sales.

També s'habiliten 40.000 euros per a la casa-asilo Hogar Virgen del Lidón, que atén persones majors i dependents sense suficients recursos econòmics, que es troben sense familiars que puguen cuidar d'ells o que viuen en un entorn familiar desestructurat. “Destinar una partida per a aquesta important tasca social era una de les nostres peticions constants en els pressupostos dels últims 8 anys i que sempre ens denegaven malgrat la important labor que realitzen des de la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats”, ha incidit Sales.

D'altra banda, la Junta de Govern Local també ha donat compte de la designació de Clara Adsuara com a regidora de Gent gran; s'ha convalidat la gratuïtat temporal del TRAM per a menors de 31 anys des de l'1 d'agost fins al 31 de desembre i s'ha aprovat l'expedient per a l'adjudicació de l'explotació del quiosc municipal del Parc Ribalta per un termini de 5 anys prorrogable 5 anys més per un cànon anual de 8.805 euros.

Pujar