elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló obri noves oportunitats empresarials i professionals amb el Congrés Internacional Espanya-Europa-Japó

Castelló obri noves oportunitats empresarials i professionals amb el Congrés Internacional Espanya-Europa-Japó
  • L'alcaldessa presenta el primer certamen internacional que reunirà demà i el divendres a més de 100 especialistes en el Planetari

Castelló es convertirà a partir de demà en el centre de les relacions empresarials i professionals entre Espanya i Japó com a seu del Congrés Internacional Espanya-Europa-Japó, que acollirà el Planetari els dies 21 i 22 de novembre. L'alcaldessa, Amparo Marco, i el director del simposi, Ramón Vilarroig, han presentat a l'Ajuntament el programa de l'esdeveniment.

«Castelló serà la porta que òbriga espais de col·laboració entre tots dos països», ha afirmat l'alcaldessa. «Aquest primer congrés internacional sorgeix de l'agermanament de Castelló i Ube i es presenta com l'avantsala d'un fòrum que serà una oportunitat per a aquesta ciutat, perquè ens posicionem i reforcem les relacions en tots els camps possibles, des de l'inversor a l'econòmic, el formatiu i cultural, el social o el gastronòmic», ha ressaltat Marco. A més, ha recalcat «l'important impacte reputacional de l'esdeveniment».

El congrés està estructurat en tres sessions de treball (dos el dijous i una el divendres) durant les quals es desenvoluparan 12 ponències i una taula redona. Sobre aquest tema, Vilarroig ha especificat que l'estructura de l'esdeveniment està dissenyada per a «donar a conéixer la cultura japonesa i els vincles entre Espanya i el Japó, amb una part centrada en les relacions empresarials, una altra en temes professionals i una tercera en l'administració pública». El director del congrés, a més, ha avançat que l'aforament del Planetari, que supera el centenar de places, ja està cobert hui dia.

Les intervencions de professionals i experts de tots dos països giraran sobre tres eixos temàtics: Els nous acords de la Unió Europea amb el Japó i el nou conveni de doble imposició; L'experiència professional Espanya-Japó; i L'Administració pública japonesa. Nous models de ciutat.

L'acte d'obertura serà a càrrec de l'alcaldessa, demà a les 9.15 hores; i també el de clausura, el divendres 13.00 hores, amb la intervenció Agermanament Castelló-Ube. Una oportunitat d'intercanvi cultural i empresarial. El director del congrés i professor de Dret Financer Tributari de l'UJI, també participarà el divendres a les 10.30 hores, amb la ponència titulada Crowfunding en el finançament dels ens locals: l'experiència japonesa amb Furusato Nozei.

Els ponents, a més de Marco i Vilarroig, seran el catedràtic de l'UJI Juan Ángel Lafuente; el director d'Estructuració de Negoci Internacional de Bankinter, Luis Bleda; Mirco Berengari, de Sacmi Ibèrica; Fidel Roig, de Valfortec; les professores de la Universitat de Zaragoza Carmen Tirado, Cristina Bueno i Ana Gascón; la professora del Centre d'Estudis d'Àsia Oriental, Ana María Goy; els advocats Francisco Barberán i Salvador Rodríguez; el professor de la Dokkyo University Luis Pedriza; el professor de Kyoto Tachibana Univesity Naoto Takeuchi; el subdirector de l'oficina de policia de Ube, Tomoko Mochizuki; i el president de Ube Corporation Europe, Bruno de Bièvre.

Juntes a les conferències, hi ha programades dues activitats culturals: un concert de música valenciana (amb Viviana Salisi, Francesca Sales i Pedro Quiralte) i un altre de música japonesa (del grup Kamidaiko). Tota la informació pot consultar-se a través de la següent pàgina web: www.congresoeej.com.

Pujar