26 de novembre de 2020 26/11/20
En l’economia social

Castelló concedeix ajudes per 145.000 euros per al foment de l’ocupació

Castelló concedeix ajudes per 145.000 euros per al foment de l’ocupació - (foto 1)
  • El programa ha permés la contratació de desocupats, incorporació de socis o manteniment de treballadors en deu entitats

L'Ajuntament de Castelló, a través del Consorci Pacte Local per l'Ocupació 2019, ha concedit subvencions per un total de 145.000 euros destinades al programa d'ajudes de suport a l'economia social de l'exercici 2019 a la ciutat de Castelló. Aquest programa està destinat a subvencionar la contractació de persones desocupades o a la incorporació de socis o sòcies sense ocupació per un mínim de sis mesos per part d'entitats d'economia social.

El programa està dirigit a fomentar el desenvolupament socioeconòmic del municipi i la promoció de l'activitat econòmica, mitjançant el foment de l'ocupació estable i de qualitat a la ciutat de Castelló, recolzant així a les entitats d'economia social: cooperatives, empreses d'inserció laboral, mutualitats, fundacions i centres especials d'ocupació, entre altres.

La regidora d'Ocupació, Patrícia Porta, ha destacat l'aposta que realitza el consistori castellonenc “pel manteniment i la creació d'ocupació” gràcies a aquest programa. “És una aposta per l'economia social com a motor d'ocupació estable i de qualitat”, ha indicat.

A la convocatòria, publicada el mes de juny passat, han concorregut dotze entitats, sent deu d'elles les que reunien els requisits necessaris per a optar a les ajudes, amb un topall de 18.000 euros per sol·licitud.

Així, han resultat beneficiàries sis cooperatives per a la incorporació de socis o sòcies en situació de desocupació i quatre associacions o fundacions per a la contractació de persones en desocupació. Entre elles, han sigut beneficiàries l'Associació Ciutadana Contra la Sida de Castelló (CASDA), la Fundació Síndrome de Down, l'Associació d'Empresaris de la Comunitat Valenciana per a la Integració Laboral de Persones amb Discapacitat (INTEGREM) i Somcustodia.

Pujar