20 de gener de 2021 20/1/21
FITUR 2020

Castelló, una ciutat per disfrutar en totes les seues dimensions

Castelló, una ciutat per disfrutar en totes les seues dimensions - (foto 1)
  • El 75 aniversari de la Magdalena, la gastronomia mediterrània, l'esport, la seua platja o els seus esdeveniments culturals com a Escala a Castelló… aquests són els atractius que ha donat a conéixer la ciutat en la Fira Internacional de Turisme de Madrid

Videos
Amparo Marco: “El recurs més preuat de Castelló és la seua gent”
Amparo Marco: “El recurs més preuat de Castelló és la seua gent”
Videos
Pilar Escuder: “La Magdalena és una festa en la qual Castelló s'obri a tothom”
Pilar Escuder: “La Magdalena és una festa en la qual Castelló s'obri a tothom”
MÉS FOTOS
Castelló, una ciutat per disfrutar en totes les seues dimensions - (foto 2)
Castelló, una ciutat per disfrutar en totes les seues dimensions - (foto 3)

 Acaba una de les cites turístiques més importants a nivell mundial. La Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) ha tancat aquest diumenge les seues portes i ajudant molts racons del món a donar a conéixer els seus recursos perquè els turistes puguen gaudir-lo. És el cas de Castelló, una ciutat que es presenta com el lloc en el qual viure una experiència completa.

 Des del 75 aniversari de la Magdalena, la gastronomia mediterrània, l'esport, la seua platja o els seus esdeveniments culturals com a Escala a Castelló… són molts els atractius que ha donat a conéixer la ciutat en la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

Enguany són especialment importants les festes de la Magdalena que se celebren del 14 al 22 de març. Perquè es compleixen 75 anys d'aquesta cita declarada d'Interés Turístic Internacional. Per això, la ciutat ha aprofitat l'aparador de FITUR per a donar a conéixer la Magdalena i l'ha fet amb una àmplia delegació del món de la festa, encapçalada per Carmen Molina i Gal·la Calvo, les reines de les festes 2020. A Madrid, a més, s'ha exposat una gaiata com a símbol del color i cor d'aquesta festa tan important per als castellonencs.

Però no és l'única cosa del que pot presumir la capital de la Plana ni molt menys: podem parlar de la seua gastronomia -que els assistents a FITUR han pogut degustar amb showcookings com el ‘arrocito de Castelló’, carxofa sobre cítrics i clemenules o verat amb clemenules, entre altres. Tota l'essència d'una terra reunida en textures i sabors que conviden a gaudir d'una ciutat que, enguany, com a novetat, amplia la seua ‘Escala a Castelló’ per a fer-ho encara més atractiu.

I és que, tal com ha avançat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s'afegiran més vaixells històrics a aquesta cita ineludible que any rere any va creixent. Castelló acollirà del 16 al 20 d'abril la tercera edició d'Escala a Castelló, un esdeveniment turístic pel qual l'Ajuntament aposta amb el repte de superar les dues experiències anteriors, amb més de 150.000 visitants. “Qui busque una experiència única, ha de posar Escala a Castelló en la seua agenda”, deia l'alcaldessa aquests dies a Madrid.

Tampoc ens podem oblidar d'esdeveniments esportius que posen a Castelló en el mapa turístic esportiu amb cites com la X Marató BP Castelló i el VII 10K FACSA Castelló. El que és clar és que arrere va quedar la imatge tradicional de sol i platja -que també continua sent un enorme atractiu per a milers de turistes que visiten la costa castellonenca- perquè la ciutat es pot gaudir tots els dies de l'any.

 Pots veure ací l'entrevista que elperiodic.com va fer a l'alcaldessa de Castelló a Madrid, així com a la regidora de Festes.

Pujar