21 de gener de 2021 21/1/21

Castelló adjudica tres obres antiinundacions per 370.000 euros

Castelló adjudica tres obres antiinundacions per 370.000 euros - (foto 1)

  L'Ajuntament de Castelló ha adjudicat tres obres per a minimitzar el risc d'inundacions en diferents zones de la ciutat per un import de més de 370.000 euros. Aquestes tres actuacions: construir un tram de clavegueram en el camí Roquetes, millorar el clavegueram del carrer Sant Pascual del Grup San Agustín i San Marcos i canviar el col·lector del camí del Collet, estan incloses en les inversions dels pressupostos participatius per a enguany.

  El regidor responsable d'Obres, Rafa Simó, ha explicat que la primera actuació, la construcció d'un tram de 300 metres de clavegueram des del camí Roquetes fins a la sèquia Major, s'ha adjudicat per 163.346 euros i té un termini d'execució previst de deu setmanes. Les obres consistiran en la construcció d'una xarxa de sanejament, millora de la xarxa de drenatge i pavimentació dels camins per on discorre la nova xarxa, "així donarem solució al grup d'habitatges que queda entre la carretera CS-22 i la sèquia Major, ja que manquen de xarxa de sanejament a dia d'avui, incomplint la normativa i patint problemes d'inundacions quan plou" ha explicat l'edil.

  La segona obra consisteix a millorar el clavegueram del carrer San Pascual del Grup San Agustín i San Marcos, el pressupost d'adjudicació és de 105.402 euros i un termini d'execució de sis setmanes. Rafa Simó ha detallat que "gràcies a aquesta actuació s'instal·larà una xarxa de pluvials en el carrer San Pascual i es dotarà d'embornals en punts estratègics, la qual cosa solucionarà els problemes de drenatge de la calçada en la intersecció d'aquest carrer amb el carrer Jaén, amb la Travessia d'Albacete i amb l'Avinguda Diputació".

  Finalment, s'ha adjudicat per 101.641 euros el canvi del tub d'aigües residuals i pluvials en el camí Collet, una obra que s'executarà en vuit setmanes. L'actuació consistirà en l'execució d'un col·lector de drenatge per a l'evacuació de les aigües fecals en la zona del Grup Roser, la renovació de la xarxa de sanejament i la pavimentació de tota la secció del camí del Collet, que es troba en molt mal estat, tal com ha indicat el regidor responsable d'Urbanisme.

  Rafa Simó ha mostrat la seua satisfacció perquè aquestes inversions milloraran de forma directa la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la nostra ciutat, alhora que solucionaran el problema de les inundacions en tres barris diferents. "El Govern Local està realitzant un esforç molt gran per a minimitzar el risc d'inundacions i prova d'açò és que en poc més d'un any hem invertit 2,7 milions d'euros, dins de les inversions sostenibles, per a abordar aquest problema. No obstant açò, encara queda molt per fer i al llarg d'aquest mandat continuarem invertint per a avançar en aquest objectiu" ha afegit l'edil.

  Pujar