22 de setembre de 2020 22/9/20

Castelló acull el I Festival de Wushu del Mediterrani

Castelló acull el I Festival de Wushu del Mediterrani - (foto 1)

  Aquest matí s'ha presentat al Patronat Municipal d'Esports el I Festival de Wushu del Mediterrani, que es celebrarà el dissabte 17 i el diumenge 18 al pavelló Ciutat Esportiva. Dintre del festival s'han programat demostracions de les millors escoles i mestres de wushu i kung fu d'Espanya, trencaments, conferencies, tallers, seminaris i combats.

  L'entrada és gratuïta i els assistents podran participar en els tallers programats durant el cap de setmana: salts acrobàtics, formes bàsiques, Shuai Jiao i defensa personal són algunes de les modalitats al voltant de les quals tractaran els seminaris, dirigits també al públic infantil.

  El Gerent del Patronat d'Esports, Francesc Rubio, ha donat el seu suport a aquesta iniciativa: "Facilitem les nostres instal·lacions per a que es puguen realitzar tot tipus d'esdeveniments i aquesta es la primera edició d'un festival que esperem que tinga continuïtat donat el creixent interès per aquesta pràctica esportiva entre la ciutadania".

  Castelló serà l'epicentre de les arts marcials a nivell estatal durant aquest cap de setmana. Assistiran 20 escoles i "alguns dels millor Mestres i esportistes de tota Espanya", en paraules de Rafael Julián, organitzador del Festival i director del Departament de Wushu de la Comunitat Valenciana: un total de 180 esportistes. Entre ells, destaca la presència del campió d'Europa i d'Espanya en wushu modern, Javier Torres, o Esteban Giménez, subcampió d'Europa de sanda. A nivell local, Elena Villalonga, 10 vegades campiona d'Espanya en estils tradicionals, i Arnau Saborit representaran la ciutat de Castelló.

  El wushu es un esport de combat i defensa personal xinés. Es tradueix literalment com a "art marcial" i és un compendi de diverses disciplines.
  Al llarg del Festival es realitzaran exhibicions de quatre modalitats del wushu: estils tradicionals, sanda (combat), wushu modern i taichí. També hi haurà demostració de chi kung marcial i de lluita xinesa, una varietat només practicada a Madrid, Barcelona, País Basc i Castelló.

  Pujar