11 d’agost de 2020 11/8/20

Altercat multitudinari entre presos i funcionaris a la presó de Castelló

Altercat multitudinari entre presos i funcionaris a la presó de Castelló - (foto 1)

    La secció sindical de CSIF Presons de Castelló denuncia un nou capítol de violència ocorregut en la nit del dimarts dia 3 en l'establiment penitenciari de Castelló II. Segons relaten des del sindicat, durant l'hora del sopar va tindre lloc una renyina entre reclusos que va anar augmentant en intensitat fins a provocar un altercat multitudinari.

    La baralla va aconseguir dimensions preocupants i va prendre tal caire que va ser necessària la presència del Cap de Serveis acompanyat per un gran nombre de funcionaris de la resta departaments. En el transcurs d'aquest incident, en el qual va danyar mobiliari i es van llançar les safates del sopar per onsevulla, un funcionari va rebre una forta punyada en la cara per part d'un intern, havent de ser traslladat a la infermeria del Centre per a rebre atenció mèdica.

    Una vegada més la professionalitat i la ràpida intervenció dels funcionaris va evitar que l'incident anara a majors. Després de controlar l'incident, un grup de reus va haver de ser confinat en el mòdul d'aïllament per a reconduir la situació. “Aquesta agressió – recorda CSIF- se suma a la que es va produir fa a penes un mes en la qual dos funcionaris van patir lesions de diversa consideració”. Des de la secció sindical de CSIF a Albocàsser “volem solidaritzar-nos amb el company agredit, lamentem que continuen ocorrent accions així sense que la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries aborde la problemàtica del col·lectiu”.

    Aquest tipus d'incidents són, segons el parer del sindicat, “fruit de l'escassetat de funcionaris i a més li ixen ‘gratis’ a l'intern perquè no som considerats agents de l'autoritat”. Finalment, critiquen que “no sols falten treballadors en àrea de vigilància, en l'àrea sanitària la situació és dramàtica amb tres metges per a una població reclusa de 1.400 interns, havent de repartir medicació els divendres per a tot el cap de setmana el que provoca episodis d'intoxicació i en moltes ocasions incidents regimentales com aquest”.

    Pujar