Castellano

Castalla commemora el 25N amb la programació de la IV Setmana contra la Violència de Gènere

Castalla commemora el 25N amb la programació de la IV Setmana contra la Violència de Gènere
  • La regidoria de Benestar Social ha organitzat xarrades, tallers, lectures i exposicions, a més d’activitats per a escolars

MÉS FOTOS
Castalla commemora el 25N amb la programació de la IV Setmana contra la Violència de Gènere - (foto 2)
Castalla commemora el 25N amb la programació de la IV Setmana contra la Violència de Gènere - (foto 3)

L’Ajuntament de Castalla ha presentat una completa programació d’activitats per a commemorar el 25N amb la IV Setmana contra la Violència de Gènere a la ciutat. La regidoria de Benestar Social ha organitzat un conjunt de xarrades, tallers, lectures i exposicions amb l’objectiu de conscienciar a la població de la importància d’acabar amb la violència masclista. A més, també s’incidirà en la formació amb activitats dirigides als escolars dels centres educatius de la ciutat. Tot això es celebrarà entre els dies 18 i 30 de novembre.

La regidora encarregada de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha destacat la importància de lluitar contra la violència de gènere a la ciutat. “És la quarta vegada que organitzem la setmana contra la violència de gènere a Castalla i s’ha convertit en una cita obligada al nostre calendari”. A més, tal i com ha assegurat Gimeno, “a través de la participació en xarrades, tallers i múltiples activitats dirigides a tots els públics aconseguim treballar i conscienciar als homes i dones de la ciutat de la necessitat d’acabar amb la violència masclista i amb tota discriminació de la societat”.

Pel que fa a la programació d’activitats, la primera d’elles tindrà lloc el divendres 18 amb la xarrada a càrrec de CM24H ‘Violencia.com’ a l’Espai Jove d’11:30 a 12:30 hores. El dimarts 22 el mercat municipal serà l’escenari del tradicional ‘Taller de xapes 25N’ de 10:00 a 13:00 hores. El dimecres tindran lloc les activitats i dinàmiques del 25N amb els grups de benestar personal i èxit escolar a la Casa de Cultura en horari de 10:00 a 12:00 i de 17:00 a 19:30 hores.

El divendres 25 de novembre, quan es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, es realitzarà la lectura del manifest institucional a les 12:00 hores a les portes de l’Ajuntament. De vesprada, a les 19:00 hores, el Club de Lectura Violeta farà una lectura col·lectiva. Finalment, el 30 de novembre es durà a terme el taller de salut menstrual saludable i sostenible a càrrec del Grup de Benestar Personal entre les 10:00 i les 12:00 hores a la Casa de Cultura. A més, la Biblioteca Municipal acollirà l’exposició sobre llibres amb la temàtica ‘Estanteria Violeta’ entre el 21 i el 25 de novembre.

Per altra part, els centres educatius de Castalla també comptaran amb activitats dirigides als escolars. El 24 de novembre el CEIP Rico Sapena acollirà el taller ‘Dóna-li veu al respecte’ i el 7 de desembre l’alumnat del Col·legi María Assumpta assistirà als tallers d’igualtat de gènere.

Castalla inicia els treballs del I Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials

Així mateix, l’Ajuntament de Castalla ha iniciat els treballs del I Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials amb l’objectiu d’afavorir el benestar social i aconseguir una major igualtat comunitària. A través d’una anàlisi integral de la situació actual a Castalla, es desenvoluparan les línies estratègiques que milloren els recursos i prestacions dels Serveis Socials.

D’aquesta manera, el Consistori ha posat en marxa la iniciativa amb la finalitat de proporcionar un suport integral a les persones en situació de tendència, exclusió o desprotecció. Així, es compleix amb els objectius del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i amb la regulació del mapa d’uns serveis socials inclusius.

El disseny d’aquest document clau compta amb la coordinació de la consultora EQUÀLITAT, participació i igualtat, el finançament de l’Ajuntament i el desenvolupament a través de l’àrea de Benestar Social.

Pujar