2 de desembre de 2020 2/12/20

El PSOE guanya les eleccions a Burriana amb quasi el 40% dels vots

El PSOE guanya les eleccions a Burriana amb quasi el 40% dels vots - (foto 1)
  • Per darrere, el Partit Popular amb el 25% dels suports

Galeria de fotos
Burriana - Nit Electoral 26M
Burriana - Nit Electoral 26M
MÉS FOTOS
El PSOE guanya les eleccions a Burriana amb quasi el 40% dels vots - (foto 2)
El PSOE guanya les eleccions a Burriana amb quasi el 40% dels vots - (foto 3)
El PSOE guanya les eleccions a Burriana amb quasi el 40% dels vots - (foto 4)
El PSOE guanya les eleccions a Burriana amb quasi el 40% dels vots - (foto 5)
El PSOE guanya les eleccions a Burriana amb quasi el 40% dels vots - (foto 6)
El PSOE guanya les eleccions a Burriana amb quasi el 40% dels vots - (foto 7)

Amb el 95% escrutat, el PSPV-PSOE ha guanyat les eleccions a Burriana. El partit que lidera Maria Josep Safont, actual alcaldessa de la localitat, ha obtingut quasi el 40% dels vots i deu escons, quatre més que en les passades eleccions locals de 2015. A Burriana es reparteixen un total de 21 escons.

Després del PSOE ha quedat el Partit Popular que encapçala Juan Fuster, formació que ha obtingut el 25% dels suports i es queda amb sis escons, un menys que en els passats comicis en els quals va ser el partit més votat. En tercera posició s'ha quedat el partit que encapçala Vicent Granel, Compromís, i que ha obtingut dos escons, un menys que en les eleccions municipals de 2015. En aquests comicis obté el 25% dels vots.

En quarta posició està un nou partit que entra a formar part de l'ajuntament: Vox, la formació que encapçala Juan Canós i que aconsegueix el 7% dels suports, un total de dos escons. Tot això, insistim, amb el 95% escrutat.

Ciutadans és la cinquena i última formació que obté escó a l'ajuntament, amb un suport del 6%. En les passades eleccions va obtindre també un regidor, María Jesús Sanchís, líder del partit taronja en la localitat.

Cal destacar l'eixida de dos partits en aquestes eleccions si comparem amb els resultats de 2015: El partit local CIBUR, encapçalat per Mariola Aguilera, que va obtindre dos escons en les passades eleccions però es queda fora en aquestes en rebre la meitat de suports (el 4% dels vots en comparació amb el 8% de 2015). També es queda fora Se Puede Burriana, amb David González al capdavant, que va obtindre dos escons en els últims comicis locals amb el 9,6% dels vots mentre que en aquestes es queda amb el 4,08% dels suports.

S'obri ara un nou escenari que haurà de començar a traçar-se a partir d'ara encara que el bloc d'esquerres continua sent majoria i podria, per tant, revalidar-se l’Acord per Burriana, encara que amb Podemos fóra: Compromís i PSOE sumen dotze regidors mentre que PP, Vox i Ciutadans sumen 9.

Primeres valoracions

La candidata socialista, Safont, ha valorat els resultats de forma molt positiva: “Estic molt contenta que la gent haja valorat tot el treball que hem fet. Hem sigut un equip de sis persones que hem treballat moltíssim i la gent el sap. Continuarem duent a terme projectes per a Burriana, tenim quatre anys per a impulsar Borriana que és l'única cosa que ens interessa”, ha declarat en exclusiva per a elperiodic.com res més conéixer els resultats.

Pujar