3 de juny de 2020 3/6/20

Què passarà amb Les Terrasses de Burriana després del temporal?

Què passarà amb Les Terrasses de Burriana després del temporal? - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Què passarà amb Les Terrasses de Burriana després del temporal? - (foto 2)
  Què passarà amb Les Terrasses de Burriana després del temporal? - (foto 3)
  Què passarà amb Les Terrasses de Burriana després del temporal? - (foto 4)

  Res, o poc, queda del paisatge natural de Les Terrasses de Burriana, que va ser arrossegat després del temporal. La platja que s'havia format ha desaparegut totalment i, encara que l'Ajuntament s'ha obstinat a fons per a netejar i adequar de nou la zona, la veritat és que Les Terrasses torna a convertir-se en un dels grans castigats pels fenòmens meteorològics adversos.

  Aquesta setmana hem pogut veure com a grans depòsits d'arena, grava i algues s'acumulen en els marges de la vorera: “En aquest moment estem portant-nos totes les algues després d'haver-les separat de l'arena i ara estem pendents de deixar l'arena llisa per a arribar a temps a falles i, sobretot, Pasqua”, explica l'edil de Zona Marítima, Vicent Aparisi.

  Això pel que respecta a les platges que van des de l'Arenal fins Els Terrasses, ja que s'espera que done temps per a deixar-les llestes per als visitants. Cal recordar que, després del temporal, el primer que es va fer és arreglar la passarel·la del Clot que deixava incomunicats als veïns.

  Una de les preguntes que es pot fer un és, què passarà amb la platja natural que s'havia format en Les Terrasses al costat del Clot? “Per a recuperar-la només podem llevar els dos metres de grava i deixar que es regenere sola amb els corrents marins”, detalla Aparisi. El fet que siga una platja natural fa que la mà de l'home poc o res puga aconseguir. De fet, és la disposició de l'espigó del Clot de la Mare de Déu el que ha afavorit la seua formació.

   El que no ha arreglat l'Ajuntament és el Cami l’Ermita de Sant Gregori, en entendre que és tasca de l'empresa urbanitzadora i, a més, el consistori vol que Les Terrasses estiguen incloses dins del pla de costes de Sant Gregori: “Quan parlem amb el ministeri, li demanem que la modificació que s'ha de fer en el tema d'espigons incloga al Clot de la Mare de Déu, alguna cosa que va semblar bé als tècnics en l'última reunió”, reconeix Vicent Aparisi.

  Cal recordar que el pas d'aquest temporal Gloria va afectar bàsicament la línia marítima de la capital de la Plana Baixa -especialment la Serratella i Els Terrasses- i va deixar unes pèrdues que l'alcaldessa va xifrar en una valoració inicial dels tècnics en quasi 3 milions d'euros.

  Els principals danys, indicava l'alcaldessa, Mª Josep Safont, s'han produït en les zones de Serratella i de Les Terrasses, però també s'han vist afectades les platges, el passeig marítim, murs de protecció, vials i habitatges, però, sens dubte, ha assegurat, on més caldrà invertir és en els danys estructurals i en les esculleres.

  Temporal Gloria a la Comunitat Valenciana

  Temporal Gloria a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
  Pujar