26 de setembre de 2020 26/9/20

L'Ajuntament de Burriana puja el sou dels seus regidors

L'Ajuntament de Burriana puja el sou dels seus regidors - (foto 1)
  • L'increment aprovat aquest dimarts en el primer ple de la legislatura suposarà un augment de despesa de 107.000 euros mes a l'any respecte a l'anterior legislatura

Galeria de fotos
Burriana - Primer Ple Municipal Llegislatura
Burriana - Primer Ple Municipal Llegislatura
MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Burriana puja el sou dels seus regidors - (foto 2)
L'Ajuntament de Burriana puja el sou dels seus regidors - (foto 3)
L'Ajuntament de Burriana puja el sou dels seus regidors - (foto 4)
L'Ajuntament de Burriana puja el sou dels seus regidors - (foto 5)
L'Ajuntament de Burriana puja el sou dels seus regidors - (foto 6)

Aquest dimarts ha tingut lloc el primer ple de la nova legislatura a l'Ajuntament de Burriana des que es va investir a Maria Josep Safont com alcaldessa. Una primera sessió en la qual hem vist els canvis en els seients (s'ha estrenat Vox amb dos edils i ja no està present Cibur) i en la qual s'han aprovat les primeres mesures del nou cicle polític.

Entre les més destacades - i que va ocupar pràcticament tota la discussió entre govern i oposició- ha sigut l'increment dels sous de l'alcaldessa i els regidors. El ple va aprovar, amb els vots en contra de l'oposició i l'abstenció de Ciutadans, una pujada de sou per a tots els regidors, la qual cosa suposarà una despesa de 107.000 euros més a l'any respecte a l'anterior legislatura. D'aquest augment, el 91% anirà per a l'equip de govern i el 9% per a l'oposició.

En concret, el sou de l'alcaldessa augmenta un 28,8% en passar dels 2.950 euros bruts mensuals als 3.800 euros, tal com va detallar Juan Fuster, portaveu del PP, qui va qüestionar aqueix va augmentar i va acusar l'alcaldessa de prendre aquesta decisió en deixar de tindre competències en la Diputació de Castelló: “No entenc aqueix augment quan disminueixen les seues competències ja que, per exemple, no estarà al càrrec de la regidoria d'Educació”.

Respecte a la resta de sous dels regidors, destaca l'augment del 123% de l'edil de festes, Lluïsa Monferrer, que passa dels 1.270 euros bruts mensuals (amb una dedicació parcial del 75%) als 2.430 euros. També augmenten en un 62% respecte a l'anterior legislatura els sous de Vicent Aparisi, regidor de Servei Públics, Obres Públiques, Pesca, Esport, Zona Marítima i Santa Bàrbara així com la de Cristina Rius, regidora d'Hisenda i Interior. Tots dos passen a cobrar 3.240 euros bruts mensuals quan en l'anterior legislatura cobraven 1.991 euros, segons apunte l'edil popular.

També es va aprovar la pujada de sous dels regidors de Compromís, Vicent Granel, tercer tinent d'alcalde i María Romero, edil de Diversitat i Inclusió. Vicent Granel passarà de cobrar 2.100 euros bruts al mes a 2.430 euros mentre que Romero percebia 1.350 euros i partir d'ara 1.600 euros. També augmenten les quantitats que percebran els regidors (inclosos els de l'oposició) per assistir a plens, juntes de govern locals, comissions informatives i juntes de portaveus.

Són sol alguns dels exemples d'aquesta pujada de sou que contemplava la proposta. Aquest punt de l'ordre del dia va ser el més polèmic i durament criticat pel portaveu del Partit Popular, qui va acusar l'equip de govern de fer “demagògia” ja que en l'anterior legislatura es van baixar els sous “sota el lema rescatem persones” i ara li ho pugen entre un 22 i un 63%: “Són pujades injustificades i no podem entendre-ho”.

Des de l'equip de govern, el portaveu socialista Javier Gual va defensar que abans rebien sous molt baixos i que el que s'ha fet ha sigut “actualitzar-los en una línia raonable” i recordava que en 2007 la despesa del govern del PP era molt superior, també el de l'alcalde. I concloïa: “La corporació anterior va eixir barata per al treball que va fer”. Des de Vox, el seu portaveu, Juan *Canós també va criticar la decisió i va proposar que el sòl es fixara per objectius: “No m'importa si cobren més però li ho han de guanyar complint amb el que diuen”.

El ple d'aquest dimarts va aprovar també la creació i composició de les comissions permanents municipals i el funcionament de la Junta de Portaveus. Les comissions que comencen a funcionar aquesta setmana, es reuniran, com en passades legislatures el primer dijous de cada mes i seran quatre, també com en anteriors governs municipals: la d'Urbanisme, Interior, Hisenda i Participació. La Junta de Portaveus, per part seua, es reunirà una vegada al mes, el dilluns abans de la sessió dels Plens.

Pujar