20 d’octubre de 2020 20/10/20

Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus

Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 1)
  • Els militars han agranat diverses zones de la localitat, especialment aquelles amb major afluència durant l'estat d'alarma, per a frenar l'expansió del Covid-19

MÉS FOTOS
Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 2)
Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 3)
Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 4)
Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 5)
Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 6)
Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 7)
Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 8)
Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 9)
Desplegament històric de la UME a Burriana per a lluitar contra el coronavirus - (foto 10)

Burriana segueix amb les treballs de neteja i desinfecció dels seus carrers i mobiliari públic per a combatre l'expansió del coronavirus, que s'ha cobrat la primera víctima a la província de Castelló. De fet, aquest divendres la consellera de Sanitat ha confirmat que la província ha superat la barrera dels cent casos en confirmar-se 45 positius en les últimes hores.

És per això que qualsevol precaució és poca i si aquest dijous l'Ajuntament de Borriana s'ocupava a fons per a desinfectar els seus carrers, aquest divendres s'han sumat els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME). El gran desplegament ha cridat i molt l'atenció dels veïns que, això sí des dels seus balcons, eren testimonis del treball a fons que estan realitzant els efectius de la UME.

Concretament l'UME ha estat actuant als voltants de l'Ajuntament i Correus, i també ha dut a terme actuacions per a desinfectar algunes de les infraestructures considerades crítiques com el Centre de Salut II, les dues residències de persones majors, els voltants de Consum, o la zona del jardí del bes, i en diferents punts de la zona marítima que inclouen carrers xicotets i el centre mèdic ambulatori del port.

Les tasques de desinfecció de la UME, ha indicat el regidor de Via Pública, Vicent Aparisi, “vénen a reforçar el dispositiu especial que des del Consistori es va posar en marxa a través de Fobesa fa quatre dies, amb l'objectiu de poder arribar a totes les zones del municipi en el menor temps possible”.

De fet, els treballs de la UME, ha indicat Aparisi, s'estan realitzant de manera coordinada i al mateix temps que els de Fobesa. Així, hui mateix, mentre els efectius militars treballen en les zones ja assenyalades, Fobesa ha fet tasques de neteja i desinfecció en la zona de la Bosca, zona de Calatrava i de la Panderola i el Centre de Salut I, entre altres.

Quin producte s'està utilitzant en la desinfecció?

Com a curiositat, l'UME està utilitzant en la feina de casa el mateix producte que utilitza Fobesa en el dispositiu especial de neteja i desinfecció, l'hipoclorit de sodi, autoritzat per les autoritats sanitàries com a desinfectant que no perjudica la salut de les persones, i que no s'aplica en les zones de jardins per a no afectar la vegetació.

L'alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont, ha reiterat l'esforç i la labor de coordinació entre diverses institucions, i ha agraït l'esforç de les persones que des de diferents àmbits estan treballant “sense treva” per a lluitar contra aquesta pandèmia.

Burriana no és zona zero del coronavirus ni hi ha molta gent greu a l'hospital

Aquest divendres a Burriana corria com la pólvora un missatge que alertava que en la localitat hi havia hagut un brot de coronavirus, que l'hospital de la Plana no donava a bast per a acollir a tots els contagiats i que anaven a tancar la localitat. Tot fals, fake new, faula.

Fins al punt que l'hospital de la Plana de Vila-real s'ha vist obligat a desmentir aqueixa informació que ha sembrat el pànic entre la població: “L'Hospital de la Plana disposa de capacitat assistencial. Insistim que la població complisca les mesures higièniques i continue el confinament a les seues cases. Confiem en els equips assistencials”, han informat des de l'hospital.

També l'alcaldessa de Burriana insisteix a quedar-se a casa per a evitar una major expansió de virus. Safont ha demanat la contribució de la ciutadania per a “garantir al màxim les mesures d'higiene i salubritat en les vies públiques i d'aquesta forma evitar i eliminar punts de propagació del coronavirus en la via pública”.

A més, ha apel·lat a la “responsabilitat de tots els veïns i totes les veïnes”, i al fet que “respecten les mesures de confinament establides en l'estat d'alarma i les recomanacions de les autoritats sanitàries, i isquen al carrer únicament per a fer les tasques autoritzades i en les condicions previstes en el reial decret”.

Pujar