17 de gener de 2021 17/1/21

Denuncien falta de transparència en una residència de Burriana: hi hauria més positius en coronavirus que els confirmats

Denuncien falta de transparència en una residència de Burriana: hi hauria més positius en coronavirus que els confirmats - (foto 1)
  • Familiars de residents lamenten no poder acomiadar-se dels seus sers estimats

La crisi sanitària del coronavirus ha arribat a les residències de Burriana. Després de la confirmació dels quals serien els primers positius en la residència dependent de la Generalitat, han sigut diversos els familiars que han denunciat públicament la falta de transparència del centre.

Fonts pròximes a aquesta residència han confirmat a elperiodic.com, que el primer positiu va arribar temps abans de la confirmació oficial dels primers casos. Es tractaria d'una dona interna que va començar a presentar símptomes compatibles i que després d'una primera revisió de l'equip mèdic va ser traslladada a l'hospital, on es va confirmar la presència del virus i va morir passades les 48 hores del seu ingrés.

Una situació de poca transparència la qual ha provocat un gran malestar entre els familiars de la morta. En una conversa amb aquest diari, la néta de la resident explica que la seua àvia ja començava a presentar símptomes des de cap a dies però que el centre no va actuar amb temps. “Ni tan sols ens van deixar veure-la ni res” lamenta.

Després d'aquests fets es va procedir a l'aïllament d'un grup de residències els quals, segons confirmen les mateixes fonts a aquest digital, estarien sent atesos per personal específic per a evitar que el COVID-19 es propague amb més força entre la resta d'ancians que viuen en el geriàtric

Pujar