14 d’agost de 2020 14/8/20

El centre de salut Burriana I obrirà a les vesprades aquest estiu

El centre de salut Burriana I obrirà a les vesprades aquest estiu - (foto 1)
  • La Conselleria de Sanitat posa en marxa aquesta mesura per a donar resposta a les necessitats assistencials i respectant les vacances dels professionals

 La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública obrirà un total de 77 centres de salut dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana a fi de que els ciutadans puguen ser atesos en aqueix horari. Així ho ha assegurat la Conselleria en un comunicat en el qual detallada que a Burriana serà el centre de salut Burriana I el que òbriga aquest estiu.

L'obertura d'aquest centre de salut serà de dilluns a dijous fins a les 19.00 hores, respectant sempre el dret a les vacances dels professionals i segons les necessitats d'aquest. En les grans ciutats, no obstant això, on hi ha més personal, és on més centres podran estar oberts i funcionar en aqueix horari vespertí.

Així ho ha destacat aquest divendres la consellera, Ana Barceló, qui ha recordat que "com vaig anunciar en el seu moment, procedirem a obrir a la vesprada aquells centres de salut on per la seua grandària, concentració i afluència de turisme i un major número de població i de professionals ens ho permet".

Segons la titular de Sanitat, l'objectiu és "que els ciutadans puguen ser atesos també en aqueix horari, respondre a totes les necessitats conjugant sempre la prestació assistencial amb el merescut descans dels professionals, tot això d'acord amb cadascun dels departaments amb els quals s'ha analitzat la situació i les necessitats que cal cobrir."

A Castelló, també funcionaran amb aqueix horari els centres de salut del departament de salut de Vinaròs (centre de salut de Vinaròs); Castelló-Hospital General (centre de salut de Benicàssim); i departament de salut de la Plana (centres de salut Burriana I, la Vall d'Uixó I, Onda I i Centre Sanitari Integrat de Vila-real Carinyena).

L'obertura d'aquests centres de salut en horari de vesprada ( fins a les 19.00 hores) és una mesura que complementa el Pla de Vacances i Reforços per a cobrir les necessitats assistencials de la població durant aquesta època de l'any, mantindre la vigilància de la pandèmia i afrontar la volta a la normalitat després d'haver hagut de fer front a l'estat d'alarma a conseqüència de la covid-19. La inversió total que es realitzarà serà de 62.700.483 euros.

Pujar