26 de setembre de 2020 26/9/20

Així s'ha viscut la jornada electoral a Burriana

Així s'ha viscut la jornada electoral a Burriana - (foto 1)
  • Parlem amb els polítics locals per valorar el 10N

23.728 borrianencs estaven cridats a votar aquest diumenge dia 10 de novembre als 38 col·legis electorals. Una jornada que en línies generals ha transcorregut amb normalitat i que ha estat reforçada amb un ampli dispositiu entre Policia Local i Guàrdia Civil per controlar els possibles incidents.

Molts han sigut els que s'han acostat fins als centres escolars per depositar el seu vot amb la finalitat que "no torne a passar el mateix que a les eleccions anteriors", apuntaven alguns veïns a elperiodic.com. Els borrianencs no han deixat passar aquesta oportunitat, tot i que el fred cride a les portes.

Els polítics també voten

Des del Partit Socialista han destacat que la jornada ha transcorregut sense incidents i han animat a votar a tots els veïns: "Som l'únic partit que ha estat representat en totes les escoles electorals entre interventors i apoderats pel que agraïm als voluntaris que hagen estat actius en un dia tan important com hui ", ha declarat a elperiodic.com el portaveu de l'PSOE a Burriana, Javier Gual.

El portaveu de l'PP a Burriana, Joan Fuster, ha exercit aquest matí el seu dret a vot en una jornada "tranquil·la, en què ha de guanyar la democràcia i la llibertat". El portaveu de l'PP ha defensat "el projecte que ens fa créixer, que baixa impostos i genera oportunitats". Des Burriana, ha assenyalat Fuster, "continuarem defensant els drets dels nostres veïns i protegint a les famílies davant d'un PSOE que els sacseja impostos i els nega serveis bàsics. Només el PP és garantia de creixement i desenvolupament".

Des de Vox, el seu coordinador a Burriana, Jesús Albiol, ha recordat en declaracions a elperiodic.com que en les passades eleccions els ciutadans de Burriana van donar el seu suport al projecte que VOX té per a Espanya, en concret 2.507 borrianencs el 14,32%: “Esperem millorar aquests resultats i aconseguir una majoria suficient per a governar Espanya i que els espanyols continuem sent els amos del nostre futur”. Albiol recorda que la proposta de Vox és la d'il·legalitzar els partits separatistes, defensar l'economia, garantir la integritat de les fronteres, la llibertat i la igualtat així com reduir la despesa pública.

"En aquestes eleccions ens juguem el poder arribar a un acord, el fer política útil, on les persones siguen el centre, i no aquells debats estèrils on volen que les banderes, l'homofòbia, i temes que pensàvem que havien estat soterrats, tornen al debat públic ", ha explicat a aquest digital el portaveu de Compromís a Burriana, Vicent Granel, que ha reclamat la necessitat d'un govern progressista on Compromís estiga present.

Per la seua banda, des de Ciutadans han destacat que hui és un dia important per a la democràcia: "Sé que els espanyols i els castellonencs estan cansats i preocupats però cal votar. Si el centre no se centra, els extrems decideixen per tu ", ha declarat a aquest digital la portaveu de Ciutadans a Burriana, Mª Jesús Sanchís:" No desaprofitem l'oportunitat que tenim, expressem a les urnes les nostres opinions és un dret ".

El Cercle d'Podem Borriana valora negativament el fet de la repetició de les eleccions generals: "Estem en aquesta nova jornada d'eleccions per l'obstinació de Pedro Sánchez a no voler un govern de coalició i per la seua contínua crida a la dreta per pactar amb ella. Nosaltres advoquem per un govern progressista de coalició ja que pensem que és l'única manera de lluitar per la gent, d'aconseguir millores socials i especialment ara que ve una recessió econòmica necessitem ser forts per afrontar la crisi ". Des de l'agrupació assenyalen també que ells seguiran apostant per un govern progressista que empodere a la gent.

Pujar