27 de gener de 2020 27/1/20

Betxí trasllada Serveis Socials al Centre de Dia

Betxí trasllada Serveis Socials al Centre de Dia - (foto 1)

    L'Ajuntament de Betxí ha fet efectiu el trasllat dels Serveis Socials de la localitat al centre de Dia, com havia anunciat ja un temps abans. D'esta forma es fa efectiva la promesa de l'equip de govern encapçalat per Alfred Remolar de dotar a l'equip de benestar social "d'un nou espai més ampli, modern i amb totes les necessitats cobertes".

    El punt d'inflexió ha sigut la recent ampliació de la plantilla del departament gràcies a la important subvenció rebuda des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a la contractació de més mitjans humans per agilitzar tots els tràmits burocràtics del departament, especialment els que afecten a la valoració i gestió de la dependència. D'esta forma, recentment ja es va incorporar una nova assistenta social que se suma a la ja existent i s'espera que en les pròximes setmanes un educador i un administratiu amplien encara més els recursos humans destinats als més necessitats.

    Susana Ferrandis, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Betxí, s'ha mostrat satisfeta "per haver aconseguit finalment este desitjat trasllat i poder centralitzar, així, tots els serveis socials en un sol edifici". Ferrandis ha destacat "l'amplitud, practicitat i modernitat de l'edifici del Centre de Dia que fins fa solament dos anys estava amb les portes tancades i que ara no només acollirà tots els serveis socials de la localitat sinó que també tindrà espai suficient per a la Unitat de Respir gestionada per l'AFA".

    Cal recordar que el centre de Dia va ser inaugurat a principis de 2011 però que fins a finals del 2014 havia estat en desús per la falta de viabilitat econòmica per a gestionar un centre d'eixes característiques. A partir d'ací, el centre ha sigut ocupat progressivament per atendre, en primer lloc, a les persones amb Alzheimer i ara per agrupar definitivament tot el personal de serveis socials en un mateix espai.

    Pujar