elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rescaten in extremis a tres persones en l'incendi del seu habitatge a Bétera

Rescaten in extremis a tres persones en l'incendi del seu habitatge a Bétera
  • La Guàrdia Civil i Policia Local han auxiliat a un home i dues dones d'avançada edat mentre el seu habitatge estava embolicat en flames

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Bétera han rescatat aquest dilluns a la nit a tres persones en un incendi de grans dimensions en un habitatge de la localitat pròxima a un col·legi. Tal com ha explicat la Guàrdia Civil, una vegada en el lloc van observar que en un habitatge unifamiliar es troben dues dones cridant en la finestra del primer pis trobant-se l'habitatge embolicat en flames i fum negre.

Instants després es va posicionar el vehicle oficial en la base de l'habitatge juntament amb una escala accedint a la mateixa un component de Guàrdia Civil i Policia Local. Un dels agents va tractar de tranquil·litzar a les dones que es trobaven en un elevat estat de nerviosisme, trobant-se una d'elles, amb nombroses cremades i en estat de xoc.

Davant aquesta situació els agents van decidir traure a les dues dones per la finestra resultant l'evacuació d'una d'elles més dificultosa per la seua avançada edat, nerviosisme i nombroses cremades. Al final es va coordinar la seua extracció i van aconseguir traure-la per la finestra rebent-la en la zona superior del vehicle oficial un dels agent de Guàrdia Civil i un altre de Policia Local.

Posteriorment es va extraure a l'altra dona, que presentava símptomes d'intoxicació per fums i marejos, a més de l'elevat estat de nerviosisme però finalment va ser capaç de descendir per l'escala amb l'ajuda dels agents actuants. Quan van salvar a les dues dones, els agents van eixir de l'habitatge mentre augmentava la quantitat de fum en el lloc i les explosions a l'interior.

Va ser llavors quan van veure en el terrat de la mateixa un home amb una xicoteta mànega tractant d'extingir el foc moment en el qual va manifestar una d'elles que era el seu oncle i que viu en l'habitatge contigu però que la mateixa té accés interior a l'immoble que s'aquesta cremant. Ràpidament els Guàrdia Civils es van dirigir a l'interior de l'habitatge juntament amb un dels de Policia Local.

L'home també també tenia cremades de caràcter lleu i dificultats respiratòries però es negava a abandonar l'immoble oferint resistència als agents. Els agents finalment van aconseguir tranquil·litzar-li i convéncer-li que abandonara l'immoble portant-li a la zona de seguretat juntament amb les dues dones auxiliades. Els efectius van donar gases i sèrum fisiològic i van cobrir amb mantes a una de les dones i esperant l'arribada dels serveis sanitaris i bombers.

Més tard es van personar en el lloc 3 indicatius de bombers de la localitat de Moncada, Paterna i L'Eliana. Les víctimes, després de rebre els primer auxilis, van ser remeses a l'Hospital La Fe de València: dues dones de 82 i 58 i un home de 69 tots espanyols.

La possible causa de l'incendi, encara s'estan investigant. Les diligències han sigut entregades al Jutjat d'Instrucció nº6 de Llíria.

Pujar