elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Inaugurada l'exposició retrospectiva del pintor Josep Ivars

Inaugurada l'exposició retrospectiva del pintor Josep Ivars

  Nombrosos actes han permés commemorar a Benissa l'aniversari del naixement del pintor Josep Ivars Ivars, donant a conèixer la seua obra i la influència d'aquesta sobre el desenvolupament cultural del municipi en les últimes dècades.

  Exposicions, conferències i reconeixements públics, formen part de les celebracions organitzades amb motiu del centenari del naixement del prestigiós artista benisser. Dins d'aquests actes, ja es pot visitar l'exposició retrospectiva per a celebrar el centenari del naixement d'aquest genial pintor benisser, reconegut pel seu mestratge amb el gir de pinzell. D'aquesta manera, el Taller d'Ivars, lloc en el qual l'artista es va iniciar en la talla de fusta, acollirà aquesta exposició en horari de dimarts a dissabtes de 18.00 a 20.30 h, fins al 24 de novembre.

  En aquest mateix sentit, aquest cap de setmana s'han succeït a Benissa diferents actes i propostes per a commemorar el naixement d'una de les figures artístiques més representatives del poble. I és que Josep Ivars Ivars va desenvolupar una extensa obra pictòrica que li va portar a rebre nombrosos guardons, tant a Sud-amèrica com en les seues visites per Europa. Josep Ivars Ivars va entrar a la presó pels seus ideals comunistes, veient-se obligat a exiliar-se a Buenos Aires en 1950. A Argentina va formar part del grup "Los Manchistas", sent en 1986 el moment en què va tornar a Benissa.

  Aquestes vivències i, especialment la seua obra, van ser les temàtiques de les quals va versar una conferencia – col·loqui realitzada divendres passat en les Cases del Batlle, mentre que el dissabte va tenir lloc en la Placeta annexa al carrer Juan de Juanes un acte de reconeixement a la seua figura artística, amb una placa que el veïnat ha volgut situar en aquesta ubicació per a honrar la seua memòria.

  Finalment, la inauguració de l'exposició retrospectiva va tenir lloc en el Taller d'Ivars, amb unes 50 persones que van poder conèixer de primera mà un gran nombre dels quadres que Ivars Ivars va pintar, tant a Benissa com en la seua etapa argentina.

  Pujar