12 de juliol de 2020 12/7/20

Benissa sol·licita a Conselleria la propietat de l'antic institut per a ampliar el seu ús públic

Benissa sol·licita a Conselleria la propietat de l'antic institut per a ampliar el seu ús públic - (foto 1)

  El ple ordinari de l'Ajuntament de Benissa, celebrat aquest dimarts 26, va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Conselleria la reversió de l'edifici i la parcel·la de l'antic Institut a l'Ajuntament, a fi de dotar a l'edifici d'un major ús i nous serveis a la ciutadania.

  En 1987 l'Ajuntament ja va cedir aquesta parcel·la al Consell de la Generalitat Valenciana per a la construcció de l'Institut d'Educació Secundària (IES) situat en l'Av. Ausias March, a escassos metres de l'actual IES Josep Iborra. Les infraestructures de l'antic institut compten amb una superfície de 6.000 m2 i en 2005 ja es va sol·licitar aquesta reversió per part de l'Ajuntament, que va ser denegada per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació.

  En 2008 l'Ajuntament inicia un conveni amb la Conselleria d'Educació per a la creació d'un centre docent públic de formació per a persones adultes, i en 2012 s'autoritza l'ocupació temporal del pati oest per a situar 5 pistes de pàdel per un termini de 10 anys. Al maig de 2018 se sol·licita l'actual petició per a canviar la titularitat de l'antic IES amb caràcter general, amb la finalitat d'ampliar els usos públics i facilitar una major disponibilitat de l'edifici a la ciutadania de Benissa.

  Actualment aquest edifici també acull el desenvolupament de múltiples activitats relacionades amb les associacions de Benissa, exercint un paper fonamental com espai per a oferir diversos serveis i com a centre des del qual impulsar el teixit associatiu del municipi.

  Per a l'Ajuntament de Benissa, i concretament per a Manuel Juan, edil d'Educació, la reversió d'aquest edifici suposaria dotar d'un ampli espai municipal al municipi, oferint una major oferta enfront d'una demanda creixent dia a dia.

  Pujar