19 de gener de 2021 19/1/21

És segur viatjar en ascensor durant la crisi sanitària del coronavirus?

És segur viatjar en ascensor durant la crisi sanitària del coronavirus? - (foto 1)
  • Una ciutat alacantina ha decidit limitar l'ús dels ascensors entre els seus veïns

L'Ajuntament de Benidorm ha remés a totes les administracions de finques de la ciutat cartells amb les limitacions d'ús de l'ascensor com a mesura de prevenció enfront del coronavirus. L'objectiu és que les administracions els distribuïsquen entre les comunitats de propietaris que gestionen per a “públic coneixement de tots els veïns”, segons ha explicat l'alcalde, Toni Pérez.

“Som conscients que en una ciutat eminentment vertical com Benidorm es realitza un ús més intensiu de l'ascensor i no sempre és possible prescindir d'ell, per això en el cartell s'indiquen també les recomanacions a seguir per a minimitzar el risc en cas d'haver d'utilitzar-lo” ha explicat l'alcalde.

D'aquesta forma, es prega utilitzar les escalars en lloc de l'ascensor. En els quals casos que siga imprescindible el seu ús, es recomana viatjar sol i prémer els botons amb la protecció d'uns guants o bé emprant les claus.

A més de les limitacions d'ús de l'ascensor, aquests cartells inclouen també una altra informació d'interés per a la ciutadania: una relació del temps que el virus *COVID-19 perviu en les diferents superfícies, i que oscil·la entre les 2 hores i els 5 dies.

Pujar