Castellano

Cau un perillós clan familiar de narcotraficants que tenia atemorit al veïnat a Benidorm i La Nucia

Cau un perillós clan familiar de narcotraficants que tenia atemorit al veïnat a Benidorm i La Nucia
  • Important operació policial després de detindre 6 persones, de les quals dues d'elles posseïen un patrimoni valorat en més de 500.000 euros

Agents de la Policia Nacional pertanyents al Grup d'Estupefaents de Policia Judicial a Benidorm va realitzar un operatiu en el qual va practicar 7 registres, va intervindre 485 grams d'haixix, 87 gr. de cocaïna, 21 grams d'heroïna, 1 vehicle d'alta gamma, utensilis de tallat i pesatge de droga i 83.810 euros en efectiu, realitzant 8 detencions durant tot el dispositiu.

Els policies incardinats en el Grup d'Estupefaents tenen com a missió, entre altres, reprimir els delictes de Tràfic de Substàncies Estupefaents i altres delictes contra la Salut Pública, és per això que van prendre les regnes de la investigació incipient.

A les seues dependències van arribar diverses queixes veïnals, tenint coneixement que un clan familiar establit a Benidorm es podria estar dedicant a la venda de substàncies estupefaents, concretament aquelles que més perjudiquen la salut, com són l'heroïna i la cocaïna, distribuint-les en xicotetes dosis, modalitat coneguda policialment com “a la menuda”.

Els investigadors no van tardar a iniciar una sèrie de dispositius de vigilància a fi de comprovar que aquestes primeres informacions eren correctes. Van observar que efectivament s'utilitzaven diversos pisos i locals pròxims entre si, sent utilitzats uns per a la venda de la droga i altres per al seu emmagatzematge, habitatges coneguts com a “guarderies”. Finalment existien altres immobles destinats a la venda i consum en el mateix lloc, emplaçaments denominats “narco sales”.

Aquests habitatges, en situar-se en un mateix bloc o en edificis molt pròxims entre ells, afectaven el conjunt del veïnat, produint una devaluació de la zona, a causa de la palesa activitat il·lícita que allí es desenvolupava i que provocava el fastig generalitzat dels veïns.

Dos joves en el centre de la intensa activitat de venda d'estupefaents

Les perquisicions van centrar als dos principals actors de l'entramat criminal, una parella jove, espanyols, home i dona, de 23 i 24 anys respectivament, que es trobaven immiscits en la incessant activitat de distribució de substàncies estupefaents.

Aquesta parella, actuava juntament amb altres familiars, i gràcies a les vigilàncies i la paral·lela investigació patrimonial es va constatar la possessió, per part dels implicats, de diversos immobles pròxims que utilitzaven per a desenvolupar la distribució i venda de les dosis. Es va comprovar igualment que el consum es produïa a vegades en zones comunes dels blocs afectats, a la vista de qualsevol veí que poguera passar.

En la rodalia als habitatges investigats havien proliferat significativament altres delictes que augmentaven en gran manera la inseguretat real i percebuda dels voltants. És de sobres conegut que prop d'aquests punts de venda orbiten altres tipus delictius, com són els robatoris i furts, comesos moltes vegades pels mateixos consumidors de substàncies i que gràcies a la retribució econòmica que obtenen d'ells, fa que puguen costejar-se les seues addiccions.

La fase d'explotació de la investigació

Es van realitzar set registres a Benidorm i un d'ells en un domicili de la Nucia, amb la col·laboració de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) de la Comissaria de Benidorm, així com de la Unitat de Guies Canins de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d'Alacant.

Ressaltar que durant els registres van acudir diversos familiars dels implicats que van tractar de menyscabar i afeblir la intervenció policial, cridant l'atenció i distraient als agents de les seues comeses, amb crits i greuges diversos.

Es van intervindre 485 grams haixix, 87 grams de cocaïna, 21 grams d'heroïna, 156 grams de substància de tall, 1 bàscula de precisió, 85.810 euros, 1 vehicle d'alta gamma, 8 televisors, 4 telèfons i divers material informàtic.

Dos dels registres practicats van ser en locals situats en els baixos d'un bloc de cases, en accedir van comprovar que vivien, arrendades per la parella investigada, dues dones de nacionalitat cubana, de 25 i 34 anys d'edat, aquestes es trobaven en situació irregular i els locals no presentaven els condicionaments mínims per a ser habitables, mancant de ventilació i eixides de fum.

Es van practicar sis detencions relacionades amb el tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i blanqueig de capitals, sent els implicats dues dones i quatre homes, espanyols, d'edats compreses entre els 62 i 23 anys, tots ells pertanyents a la mateixa família. Cinc d'ells ja comptaven amb detencions prèvies, algunes per fets similars.

El gran benefici econòmic que comporta aquesta perversa activitat

Concretar que es va poder determinar que el patrimoni, entre immobles i altres béns, de la principal investigada s'estima en més de 500.000 euros, no tenint cap dels protagonistes, de 23 i 24 anys d'edat, cap mena d'ingrés o treball legítim conegut.

Tot l'actuat va ser traslladat al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Benidorm.

MÉS FOTOS
Cau un perillós clan familiar de narcotraficants que tenia atemorit al veïnat a Benidorm i La Nucia - (foto 2)
Cau un perillós clan familiar de narcotraficants que tenia atemorit al veïnat a Benidorm i La Nucia - (foto 3)
Cau un perillós clan familiar de narcotraficants que tenia atemorit al veïnat a Benidorm i La Nucia - (foto 4)
Pujar