17 de gener de 2020 17/1/20

Detingut un yihadista en Benetússer per adoctrinar per a ISIS

Detingut un yihadista en Benetússer per adoctrinar per a ISIS - (foto 1)

  Un home d'origen marroquí i nacionalitat espanyola, resident a Benetússer ha sigut detingut este matí per part de la Policia Nacional per difondre missatges en favor d'ISIS, 'l'Estat Islàmic' per les seues sigles en anglès i per adoctrinar a altres persones de confessió musulmana amb la intenció que viatjaren a zones de conflicte i practicaren la 'guerra santa' o 'yihad'.

  El detingut, que usava Internet per a difondre els seus missatges i captar nous adeptes al moviment terrorista, residia en una zona humil de la localitat valenciana, la qual compta amb un col·lectiu musulmà estable i assentat i entre el qual l'ara detingut gaudia de bona reputació. L'operació ha sigut coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional, i s'ha dut a terme enmig del nivell d'alerta terrorista 4 en el qual es troba Espanya des de l'any 2015, moment des del qual s'han practicat un total de 195 detencions.

  El detingut enaltia els atemptats comesos a Europa per part dels terroristes i animava a trobar 'l'autèntica fe' a través de la pràctica de la 'yihad', alguna cosa que considerava un deure ineludible de tot 'bon musulmà'. Actualment l'operació continua oberta i ha causat un gran rebombori en tot el municipi així com en les poblacions veïnes de la comarca de L'Horta Sud.

  ocultar
  Detingut un yihadista en Benetússer per adoctrinar per a ISIS
  Pujar