elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bellreguard estima en 175.000 euros els danys ocasionats pels temporals de desembre i gener

Bellreguard estima en 175.000 euros els danys ocasionats pels temporals de desembre i gener - (foto 1)
  • El mur, les canalitzacions d'aigua per als rentapeus, així com les instal·lacions esportives, de vigilància i senyalètiques suposen el 85% del pressupost calculat

  • Pel que fa l'agricultura, la part més afectada ha estat la partida Rodafam, amb 250 de les 612 fanecades per la pedregada, el fred, la pluja i l'aire

  • Marco: «Volem aprofitar la reposició de tot allò que es va veure afectat per tal de restituir-ho de forma que es minimitzen els danys si torna a passar»

Els temporals del 16 i 20 de desembre i del 19 al 22 de gener costaran més de 175.734 euros a Bellreguard, 100.734 euros dels quals pels desperfectes ocasionats en la platja segons les estimacions del departament municipal d'urbanisme a causa gener i la resta per les pèrdues al camp. Els informes s'han enviat a Diputació, a l'Agència Valenciana de Turisme, a la Conselleria d'Agricultura i a tots els organismes pertinents per tal d'acollir-se al fons de contingència de la Generalitat i altres ajudes. De fet, la neteja de les canyes per part de l'empresa pública TRAGSA es va completar a mitjans a febrer. Com assenyala l'alcalde, Joan Marco, «Volem aprofitar que s'ha de reposar tot allò que es va veure afectat per a restuir-ho de forma que es minimitzen els danys si torna a passar». Així, per exemple, la instal·lació dels retapeus va quedar al descobert i trencada i, per a minimitzar els danys en el futur, es vol canalitzar pel costat de mur i millorar l'estació de bombeig.

Les canalitzacions d'aigua per als rentapeus, junt amb el mur del passeig del Mediterrani, les instal·lacions esportives, de vigilància i senyalètiques suposen el 85% del pressupost calculat perquè la platja torne a la normalitat. El mur s'ha hagut de picar, lluir i pintar, així com reposar el remat. Igualment, s'han vist afectats els escalons, així com les zones per a l'accés dels vehicles de netejar i les embarcacions que s'han de formigonar de nou. Pel que a les instal·lacions esportives de volei platja, tennis i futbet s'han vist desplaçades i algunes parts han desaparegut. La senyalètic és l'altra gran afectada amb nombroses plaques tirades o trencades des de les que indiquen els jocs en l'arena als panells d'informació municipal o el pal de la bandera blava.

Pel que fa a l'agricultura, segons les estimacions conjuntes de la policia rural i membres del Consell Agrícola de Bellreguard, la producció de la zona més pròxima a la mar va quedar pràcticament inservible per la caiguda al terra de la majoria de fruita i la que va aguantar a l'arbre es veia podrida o marcada per la pedregada. La zona més afectada ha estat la partida Rodafam, on 250 de les seues 612 fanecades han vist danyades la producció de navel, navelate, navel powell, valencia late, salustiana o ortanique a causa de la pedregada, el fred, la pluja i l'aire, amb unes pèrdues estimades de 75.000 euros.

Pujar